Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Power Pass: Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές – Fuel pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Power Pass: Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές – Fuel pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενζίνη, Ενέργεια, Επιδοτήσεις, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Πετρέλαιο,

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων των χρημάτων της επιδότησης για το ρεύμα (Power Pass).

Πρόκειται για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν οι πολίτες για τις επιπλέον χρεώσεις που είχαν στους λογαριασμούς ρεύματος για την περίοδο από το Δεκέμβριο του 2021 έως και το Μάιο του 2022, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Το ποσό που θα λάβουν, μετά την αφαίρεση των όποιων εκπτώσεων και επιδοτήσεων που έχουν δοθεί είτε από τους παρόχους είτε από το Κράτος, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα «Power Pass» παρατηρούν κάποιες ενδείξεις αναφορικά με την πορεία της αίτησης τους. Αυτές αφορούν:

Απορριφθείσα: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλλαχθούν και να υποβληθούν ξανά.

Υπό έλεγχο: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου:

αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

Υπό εκκαθάριση: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα: το ποσό επιστροφής θα αποσταλεί στο επιλεγμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

Εγκριθείσα: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή και ο δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του.

Στην περίπτωση που κατά τον έλεγχο του αιτούντος από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο διαπιστωθεί ότι έχουν δηλωθεί ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, τότε το ποσό είναι απαιτητό και μάλιστα σε ύψος διπλάσιο από εκείνο της ενίσχυσης. Δηλαδή αν κάποιος λάβει ενίσχυση 450 ευρώ και έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία τότε θα κληθεί να πληρώσει 900 ευρώ.

Πριν το τέλος Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, με τα ποσά που θα δοθούν αυτή τη φορά να φτάνουν έως και τα 100 ευρώ για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet και οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν δυο επιλογές:

· Να εκδώσουν την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων για να μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα έχει πιστωθεί σε αυτή στα πρατήρια καυσίμων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Όσοι επιλέξουν το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν πρόσθετη επιδότηση 15 ευρώ που σημαίνει ότι η οικονομική ενίσχυση ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου (ηπειρωτική περιοχή ή νησιά) κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ.

· Να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Στην περίπτωση αυτή το ύψος της επιδότησης είναι μικρότερο και κυμαίνεται από 45 έως 80 ευρώ.

Σχετικά άρθρα