Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής δεν αποτελεί πανάκεια για την ακρίβεια στο ρεύμα

Η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής δεν αποτελεί πανάκεια για την ακρίβεια στο ρεύμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΕΗ, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός,

Μεγάλες προσδοκίες στους καταναλωτές έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με την επικοινωνιακή καταιγίδα για την μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Έχει υποσχεθεί ότι με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, οι λογαριασμοί θα μειωθούν σημαντικά και οι καταναλωτές θα δουν τους λογαριασμούς τους να χρεώνονται -όπως έχει υπαινιχθεί- στα επίπεδα των 0,15 ευρώ η κιλοβατώρα, που βέβαια και αυτή είναι μια τιμή τουλάχιστον κατά 50% υψηλότερη από τα προ κρίσης επίπεδα.

Η υπόσχεση αυτή δεν πρόκειται να εκπληρωθεί αν οι τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα ή ακόμη χειρότερα αν αυξηθούν, όπως όλα δείχνουν, ακόμη περισσότερο, τους επόμενους μήνες, λόγω του πολέμου.

Οι τιμές καταναλωτή στο ηλεκτρικό ρεύμα θα συνεχίσουν να είναι συνδεδεμένες με τις διεθνείς τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου, που είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει η ρήτρα αναπροσαρμογής θα είναι υψηλές.

Απλά οι πάροχοι θα ενσωματώσουν τις αυξήσεις στη μια και μοναδική τιμή που θα αναγράφεται στους λογαριασμούς που θα καταφθάνουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Μηδέν όφελος δηλαδή.

Άλλωστε και στην τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ η κυβέρνηση στη Βουλή, δίνεται η δυνατότητα στις εταιρείες παροχής ρεύματος, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, να αλλάζουν χρέωση κάθε μήνα. Και οι χρεώσεις όπως είναι ευκόλως κατανοητό δεν θα είναι και φθηνές, γιατί αυτό δεν συμφέρει τους παρόχους.

Σχετικά άρθρα