Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ωρολογιακή υγεινομική βόμβα”: Κρούσματα φυματίωσης σε αστυνομικό τμήμα

“Ωρολογιακή υγεινομική βόμβα”: Κρούσματα φυματίωσης σε αστυνομικό τμήμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Φυματίωση,

Δύο κρατούμενοι νόσησαν από φυματίωση στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι κρατούμενοι, αλλά και οι αστυνομικοί του Α.Τ υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο. Διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 8 αστυνομικοί και 5 κρατούμενοι φέρονται ως φορείς του βακτηρίου. Όσοι βγήκαν θετικοί στο τεστ λαμβάνουν προληπτική φαρμακευτική αγωγή.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό, εξηγώντας ότι εδώ και καιρό έχει επισημάνει πως “τα Αστυνομικά Τμήματα και οι χώροι κράτησης αποτελούν ωρολογιακή υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί”.

“Έχουμε κατά καιρούς τονίσει με όλους τους τρόπους ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φυλακές ψυχών και ούτε χώροι κράτησης ακόμα και ποινικών κρατουμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έχουμε επισημάνει ότι οι χώροι των αστυνομικών καταστημάτων έχουν ορισμένες αντοχές και συγκεκριμένη επάρκεια κράτησης ανθρώπων, η οποία όμως συνεχώς υπερβαίνεται.

Δώσαμε επίσης έμφαση, ακόμα και στις πρόσφατες συναντήσεις μας με τους επικεφαλής της Φυσικής Ηγεσίας, στην επιτακτική ανάγκη για υγιεινή και καθαριότητα στους παραπάνω χώρους. Δυστυχώς όμως κανένα αποτέλεσμα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!” αναφέρουν στην ανακοίνωση και καταλήγουν:

“Οι Αστυνομικοί αποτελούν για ορισμένους αναλώσιμο είδος. Δυστυχώς ο εχθρός για την υγεία μας και τις ζωές μας δεν είναι πλέον ante portas αλλά έχει βρει ήδη την κερκόπορτά του”.

Σχετικά άρθρα