Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποδεσμεύτηκε το δεξαμενόπλοιο Lana με ιρανική σημαία που παρέμενε ακινητοποιημένο στην Κάρυστο

Αποδεσμεύτηκε το δεξαμενόπλοιο Lana με ιρανική σημαία που παρέμενε ακινητοποιημένο στην Κάρυστο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Κάρυστος, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρωσία, Τάνκερ,

Αποδεσμεύτηκε το δεξαμενόπλοιο Lana, με ιρανική σημαία, το οποίο παρέμενε ακινητοποιημένο από τις Λιμενικές Αρχές στην Κάρυστο, μετά από εντολή της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στις 19 Απριλίου 2022 στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι του πλοίου εμφάνισαν επίσημα έγγραφα από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), βάσει των οποίων προκύπτει ότι η ιδιοκτησία του πλοίου είχε μεταβιβαστεί πριν τον πόλεμο σε εταιρεία που δεν υπόκειται σε κυρώσεις.

Το aframax Lana -που ονομαζόταν παλαιότερα Pegas– κατασκευής 2003, κρατήθηκε αρχικά στις 15 Απριλίου με βάση την πρώην ρωσική ιδιοκτησία του πλοίου και όχι το ιρανικό φορτίο του.

Η ειδοποίηση κατάσχεσης αποσύρθηκε αργότερα, καθώς ο νέος εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης δεν περιλαμβανόταν σε κανέναν κατάλογο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά άρθρα