Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η σύζυγος Κλούνεϊ στην Αθήνα (φωτο)

Η σύζυγος Κλούνεϊ στην Αθήνα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμάλ Αλαμουντίν, Γλυπτά Παρθενώνα Βρετανικό Μουσείο, Μέγαρο Μαξίμου, Τζορτζ Κλούνεϊ,

Έφτασε χθες στην Αθήνα η Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, που είναι προσκεκλημένη από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να τη συμβουλεύσει για τις νομικές επιλογές που διαθέτει σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Την κα Αλαμουντίν, που έχει πλέον αλλάξει το επίθετό της σε Κλούνεϊ, περίμεναν στο αεροδρόμιο συνεργάτες της και την μετέφεραν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

“Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθα, με τιμά η πρόσκληση, σας ευχαριστώ”, είπε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.

Η 36χρονη δικηγόρος γνωρίζει αρκετά για την υπόθεση των Γλυπτών. Ήταν μία από τους έξι δικηγόρους που συνέταξαν έκθεση για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών το 2011.

Σήμερα στις 12:00, οι τρεις νομικοί θα έχουν συνάντηση, στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τον Υπουργό Κώστα Τασούλα ενώ για την Τετάρτη «έκλεισε» η συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αντώνη Σαμαρά.

Αμέσως μετά τη συνάντησή με τον πρωθυπουργό, η κυρία Κλούνεϊ θα επισκεφθεί την Ακρόπολη και πιθανόν την ίδια μέρα να δώσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με το ζήτημα.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, πηγές του Υπουργείου δηλώνουν ότι η κα Κλούνεϊ θα μπορούσε να αναλάβει επισήμως τη νομική εκπροσώπηση της ελληνικής πλευράς για επιστροφή των Γλυπτών, αν και η Αθήνα δεν φαίνεται προς το παρόν διατεθειμένη να τραβήξει την υπόθεση στα δικαστήρια.

Amal-Alamuddin-Clooney-in-her-hotel-Athens-Grande-Bretagne

Σχετικά άρθρα