Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεμιστοκλέους: Πιθανή η αναστολή του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Θεμιστοκλέους: Πιθανή η αναστολή του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Πρόστιμα,

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αναστολής του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ ανέφερε ότι δεν απέχει πολύ και η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Η αναστολή του προστίμου και η προσωρινή κατάργηση των πιστοποιητικών εξετάζονται.

Σχετικά με το πρόστιμο ως μέτρο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι απέδωσε και συνεχίζει αποδίδει.

Ραντεβού πρώτης δόσης κλείνονται οπότε όλα τα στοιχεία συνεκτιμώνται, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους.

Κύριος σκοπός είναι, εφόσον δεν υπάρξει νέα μετάλλαξη, η επιστροφή στην κανονικότητα.

Η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού θα καταργηθεί όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα υποστήριξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Στόχος είναι η επιστροφή στην προ πανδημίας πραγματικότητα, αλλά χρονικά δεν προσδιορίστηκε το πότε, από τον κ. Θεμιστοκλέους.

Όπως τόνισε ο ίδιος, προς το παρόν η αύξηση των κρουσμάτων δεν επιδρά στους σκληρούς δείκτες που σχετίζονται με την πίεση στα νοσοκομεία, ενώ βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες που επιφέρουν κάμψη του αριθμού των κρουσμάτων, οπότε και με αυτά τα στοιχεία αναμένατα να καταργηθεί το πιστοποιητικό.

Ωστόσο ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε ότι το βασικό κίνητρο εμβολιασμού είναι η προστασία της υγείας, ενώ υπενθύμισε το ενδεχόμενο ανάγκης επαναφοράς του πιστοποιητικού τον Σεπτέμβριο.

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σχολίασε ακόμη ότι εάν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κρίνει θα χρειαστεί να χορηγηθεί η τέταρτη δόση στον πληθυσμό.

Σε συνεδρίασή της θα εξεταστούν τα δεδομένα και εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι αναγκαία για την θωράκιση του πληθυσμού έναντι της νόσου covid-19, θα αποφασιστεί ποιοι θα την κάνουν, τυχόν ηλικιακό όριο και πότε θα αρχίσει ο εμβολιασμός.

Σχετικά άρθρα