Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Γιώργος Πατούλης, Καιρός, Περιφέρεια Αττικής, Σχολεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Στην απόφαση να μην λειτουργήσουν δια ζώσης και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα, σε περιοχές της Ανατολικής, της Δυτικής Αττικής και του κεντρικού τομέα, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής μετά από διαβούλευση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους αντιπεριφερειάρχες, τους δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τις εισηγήσεις των δημάρχων.

Αξιολογήθηκαν τα δεδομένα από τις χιονοπτώσεις, τον παγετό, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους υγειονομικούς περιορισμούς και συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν για προληπτικούς λόγους ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτών και αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά.

3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

– Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα, με εξαίρεση το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά

– Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς

– Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

– Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα

– Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, εμπίπτει στην ευθύνη των δήμων, οι οποίοι και θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

Τα ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας και οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κακοκαιρίας και σε περίπτωση επιδείνωσης θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Με αφορμή τη απόφαση ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι μετά την αξιολόγηση των καιρικών φαινομένων τα μέτρα συνεχίζονται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

«Είναι αναγκαίο όλοι να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας ιδιαίτερα σε περιοχές που σημειώνονται χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

»Συνίσταται αυστηρά η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε οδικούς άξονες με μεγάλη χιονόπτωση», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα