Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: 31 παραβιάσεις τη Δευτέρα

Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: 31 παραβιάσεις τη Δευτέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FIR Αθηνών, Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Νησιά Αιγαίου, Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου, Τουρκία,

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί εμβρόντητη τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία με την ρωσική εισβολή, η Τουρκία συνεχίζει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζοντας τις προσπάθειες αμφισβήτησης του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από το Αιγαίο.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη συνέχισαν σήμερα Δευτέρα την τακτική των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και σε τέσσερις περιπτώσεις οι παραβιάσεις αυτές εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν σήμερα 12 τουρκικά μαχητικά F-16 -εκ των οποίων τα 4 ήταν οπλισμένα- και ένα κατασκοπευτικό CN 235.

Tα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 31 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Δυο από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησε ζεύγος τουρκικών F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι στις 16:16 μ.μ. και 2 λεπτά αργότερα πάνω από τους Λειψούς, στα 28.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Σχετικά άρθρα