Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τι είπε άτομο από το περιβάλλον της μητέρας

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τι είπε άτομο από το περιβάλλον της μητέρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχαΐα, Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου,

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα.

Η οικογένεια, με τελευταία ανακοίνωσή της, δηλώνει να σταματήσουν τα Μέσα «την κακόβουλη προσπάθεια ενοχοποίησής μας» με τους αστυνομικούς, μάλιστα, να προβαίνουν σε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν με τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, άτομο από το περιβάλλον της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών, της Μαλένας, της Ιριδας και της Τζωρτζίνας, μίλησε στο T-live, επισημαίνοντας πως «η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη. Είχε κάποιο επεισόδιο σπασμού πέρσι τον Απρίλιο στον ύπνο της και οι γονείς την πήγαν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην Πάτρα.

Πιο πολύ από τον φόβο τους, επειδή η αδερφή της, η Ίριδα είχε φύγει από τη ζωή μπροστά στα μάτια της. Οι γιατροί αρχικώς είχαν πει ότι είναι ψυχολογικό. Όταν της έβγαζαν εισιτήριο, έκανε εμετό. Μας είπαν ότι αρχίζει γαστρεντερίτιδα και την κράτησαν για νοσηλεία.

»Της έβαλαν ορό και μετά άρχισε να πέφτει το οξυγόνο της. Μας είπαν ότι έχει βρογχοπνευμονία. Είχε οξυγόνο 60 με μάσκα και έπαθε ανακοπή, χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Αφού έπαθε ανακοπή και άργησε να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος της, έπαθε την εγκεφαλική παράλυση και έμεινε τετραπληγική. Είχε 97% αναπηρία».

Αργότερα, οι έμπειροι γιατροί στο Ωνάσειο τοποθέτησαν απινιδωτή στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Όταν τοποθέτησε ο γιατρός τον απινιδωτή είπε “τη διασφαλίζω καρδιολογικά, αλλά αν παρουσιάσει πάλι πτώση όπως έπαθε την πρώτη ανακοπή, το παιδί θα χαθεί”. Όπως και έγινε» συνέχισε η πηγή από το περιβάλλον της μητέρας.

Απάντηση της Αστυνομίας για τις έρευνες

«Η Ελληνική Αστυνομία με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Διευκρινίζεται ότι όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Περιμένουν τις καταθέσεις

Την ίδια στιγμή δεν έχουν ξεκινήσει καταθέσεις στο Εγκληματολογικό της Ασφάλειας Αθηνών με τις καταθέσεις να ξεκινούν από τους γιατρούς του Νοσοκομείου «Παίδων», καθώς η κατάθεσή τους αναμένεται να φωτίσει πολλές πτυχές της «σκοτεινής» αυτής υπόθεσης, μιας κι εκεί κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα πριν από λίγες εβδομάδες.

Και οι γιατροί του Καραμανδανείου όπως και του ΠΓΝΠ αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Αλλωστε είναι αυτοί οι οποίοι πολλάκις ασχολήθηκαν με τα παιδιά και ειδικά με την Τζωρτζίνα.

Τόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης όσο και οι εξειδικευμένοι παιδίατροι του Καραμανδανείου θα μιλήσουν για τα περιστατικά που αφορούν την πορεία της υγείας του παιδιού, το πώς κατέληξε στην ΜΕΘ και ό,τι περίεργο παρατήρησαν στη διάρκεια της νοσηλείας της ώστε να απαντηθούν όσα περισσότερα ερωτηματικά μπορούν.

Σχετικά άρθρα