Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας καθηγητής: Εμφανίστηκε μετάλλαξη Deltacron στη Βρετανία

Έλληνας καθηγητής: Εμφανίστηκε μετάλλαξη Deltacron στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα»,

Την ίδια ώρα που στη χώρα μας συζητείται πια η ολική άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν τη Πρωτοχρονιά, στη Μεγάλη Βρετανία εντοπίστηκε και φαίνεται ότι εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς η νέα μετάλλαξη με το όνομα Deltacron.

H νέα αυτή μετάλλαξη αποτελεί τον συνδυασμό της μετάλλαξης Δέλτα και της Όμικρον.

Ο καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, τόνισε ότι , υπάρχει μια πολύ ανησυχητική πληροφορία από τη Μεγάλη Βρετανία, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο πισωγύρισμα στο μέτωπο του κορονοϊού.

«Βιαζόμαστε πάλι. Θα έπρεπε να κάνουμε ευχέλαιο για την πληροφορία που κυκλοφορεί από την Τρίτη και προέρχεται από την Αγγλία, χώρα που έχει από τα καλύτερα συστήματα επιτήρησης.

»Το βρετανικό σύστημα διαπίστωσε ότι στην Αγγλία υπάρχει ήδη η μετάλλαξη Deltacron. Είναι δηλαδή ο συνδυασμός της μετάλλαξης Δέλτα και της Όμικρον. Αυτό δηλαδή που είχαν πει ότι βρήκαν στην Κύπρο και ήταν επιστημονικό λάθος», τόνισε στο Open.

Ο καθηγητής τόνισε ότι «κυκλοφορεί στη Βρετανία μία καινούργια παραλλαγή που έχει χαρακτηριστικά και της Δέλτα και της Όμικρον».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί αν είναι πιο επικίνδυνη από ό,τι οι άλλες δύο μεταλλάξεις ξεχωριστά.

«Δεν ξέρουμε ακόμα ποιο μέρος της Δέλτα και ποιο μέρος της Όμικρον πήρε ο ιός, αλλά ανάλογα με το μέρος που πήρε, θα εξαρτηθεί η επικινδυνότητά του».

Το πιο επικίνδυνο σενάριο είναι να έχει την ταχύτητα διασποράς της Όμικρον και τη νοσηρότητα της Δέλτα.

Σχετικά άρθρα