Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποιήσεις Αρναούτογλου για κακοκαιρία την Τρίτη – Που θα «χτυπήσει»

Προειδοποιήσεις Αρναούτογλου για κακοκαιρία την Τρίτη – Που θα «χτυπήσει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Καιρός, Σάκης Αρναούτογλου,

Η νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες μεγάλο μέρος της χώρας, με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως στη δυτική Μακεδονία.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη (1/2), τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία η συννεφιά θα δώσει πρόσκαιρες χιονοπτώσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν κάποια χιονόστρωση κυρίως σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Παράλληλα, προς την πλευρά του νομού Καστοριάς, Φλώρινας, στα βορειότερα και δυτικά τμήματα του νομού Κοζάνης θα σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 μέτρα.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη, το πρωί θα υπάρξει ένα πέρασμα από κάποιες τοπικές βροχές που ίσως έχουν και τη μορφή χιονιού πάνω από τα 600-800 μέτρα.

Την ίδια ώρα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές προς τις προ μεσημβρινές ώρες, ενώ γρήγορα θα βγάλει περισσότερες μπόρες στις Κυκλάδες.

Στην Κρήτη καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης θα υπάρχει συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη ενώ στα βόρεια του νησιού δύσκολα θα σημειωθούν κάποιες βροχές αξιόλογες.

Στο ορεινό και στο νότιο κομμάτι της Κρήτης οι βροχές θα είναι τοπικές αλλά περισσότερες ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες.

Στη νοτιοανατολική Στερεά, στην Αττική και στην Εύβοια το πρωί ίσως βρέξει τοπικά αλλά θα κυριαρχήσει η συννεφιά όπως και στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας και των Σποράδων.

Γενικά από το ορεινό κομμάτι της Θεσσαλίας, της βόρειας Στερεάς, το ορεινό κομμάτι της Πελοποννήσου και δυτικότερα τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα. Τοπικές βροχές με πολύ δυνατό νοτιά θα έχει η δυτική – νοτιοδυτική Ελλάδα.

Στη Θράκη, μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ στην ανατολική, κεντρική και δυτική Μακεδονία οι τοπικές βροχές θα επηρεάζουν ολοένα και περισσότερες περιοχές.

Στη δυτική Ελλάδα οι βροχές θα παραμείνουν με τάση να εξασθενούν στα βορειοδυτικά, ενώ οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν στις ορεινές περιοχές από την Ήπειρο, δυτική Θεσσαλία, βόρεια Στερεά μέχρι και Πελοπόννησο σε μεγάλα όμως υψόμετρα πάνω από τα 1.200 μέτρα.

Στην Αττική, προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και «ανοίγματα». Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέσα στην ημέρα θα γίνουν περισσότερες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη όπως και στην υπόλοιπη κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες θα έχουμε σύννεφα με τοπικές βροχές και κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις πάνω από τα 600-800 μέτρα.

Προς το μεσημέρι και αργότερα οι τοπικές βροχές θα αρχίσουν να γίνονται περισσότερες και εδώ και να εντοπίζονται στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα