Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από 11.000 παιδιά με κορωνοϊό το Σαββατοκύριακο παρά τα λίγα τεστ

Πάνω από 11.000 παιδιά με κορωνοϊό το Σαββατοκύριακο παρά τα λίγα τεστ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μαθητές, Παιδιά, Σχολεία,

Πάνω από 11.000 παιδιά και έφηβοι διαγνώστηκαν με κορωνοϊό μέσα στο Σαββατοκύριακο, παρά τα ελάχιστα τεστ που έγιναν και κατά συνέπεια δεν θα πάνε σχολείο αύριο Δευτέρα, ενώ και τις προηγούμενες ημέρες δεκάδες χιλιάδες ήταν οι μαθητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα το Σάββατο τα κρούσματα στο ηλικιακό γκρουπ 0-17 ετών ήταν 7.479 (σε σύνολο 37.676), ενώ σήμερα Κυριακή διαπιστώθηκαν 3.980 μολύνσεις στην ίδια ηλικία (σε σύνολο 18.592 κρουσμάτων).

Την ώρα λοιπόν που όλοι οι μικροί και μεγάλοι μαθητές θα πρέπει σήμερα να υποβληθούν υποχρεωτικά σε self test προκειμένου να γυρίσουν πίσω στο θρανίο τους αύριο, δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα λείψουν εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μπροστά σ αυτή την έξαρση της πανδημίας στους νέους η κυβέρνηση επιμένει πεισματικά για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ τα δήθεν ενισχυμένα μέτρα για την ανακοπή της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον στα σχολεία, είναι πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 3 self test, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα ισχύσει ξανά το σύστημα «Τρίτη-Πέμπτη».

Πάντως οι ειδικοί ήδη βλέπουν αύξηση στα κρούσματα ηλικίας 0-17 ετών.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καθημερινά κρούσματα μεταξύ 4.000 και 5.000 παιδιών, που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τα 50.000 στα παιδιά και με αυτά τα στοιχεία ερχόμαστε τώρα να ανοίξουμε τα σχολεία» είπε ο κ. Τζανάκης σήμερα στο Open, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της παράτασης μιας εβδομάδας στο άνοιγμα των σχολείων.

Σχετικά άρθρα