Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαγιορκίνης: Τεχνικό εργαστηριακό λάθος η «Deltacron» – Κωστρίκης: «Επιστημονικά ανήθικη» η δήλωση Μαγιορκίνη

Μαγιορκίνης: Τεχνικό εργαστηριακό λάθος η «Deltacron» – Κωστρίκης: «Επιστημονικά ανήθικη» η δήλωση Μαγιορκίνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίκας Μαγιορκίνης, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κύπρος, Μετάλλαξη Deltacron, Μετάλλαξη Δέλτα, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα»,

Σε τεχνικό εργαστηριακό λάθος απέδωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης τα δημοσιεύματα περί εμφάνιση «Deltacron», δηλαδή της ανάμειξης των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον του κορωνοϊού στην Κύπρο, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση Κύπριου καθηγητή που ταυτοποίησε τα εν λόγω δείγματα.

«Σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος…..», έγραψε στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της ελληνικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω ανάρτηση, ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, η ομάδα του οποίου ταυτοποίησε δείγματα της Deltacron, ανέφερε στο SigmaLive ότι η εν λόγω δήλωση είναι λανθασμένη, βεβιασμένη και επιστημονικά ανήθικη.

Όπως εξήγησε, «δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε». 

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως τα εν λόγω αποτελέσματα της έρευνας για την «Deltacron» θα αποσταλούν και στην Ελλάδα σε διακεκριμένο Επιστήμονα, «για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές». 

Πρόσθεσε πως «πέραν των 25 ατόμων που εντοπίστηκαν στην Κύπρο και έχουν όλες τις Όμικρον μεταλλάξεις στο αμινοτελικό άκρο της πρωτεΐνης S, έχουμε βρει και άλλους 52 που έχουν διαφορετικούς αριθμούς πολυμορφισμών στο σημείο».

Αυτοί οι 52, εξήγησε, είναι σε 12 διαφορετικές γενεαλογίες του Δέλτα, πως είναι δυνατόν να είναι λάθος; διερωτήθηκε. 

Tα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπήρχε εξελικτική πίεση κάποιου αρχέγονου Δέλτα, να δημιουργήσει πολυμορφισμούς όπως το Όμικρον και εξελίχθηκαν οι γενεαλογίες «Deltacron», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα