Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανεμβολίαστος ιδιώτης γιατρός μοιράζει χειρόγραφες συνταγές σε ασθενείς με κορωνοϊό

Ανεμβολίαστος ιδιώτης γιατρός μοιράζει χειρόγραφες συνταγές σε ασθενείς με κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλος, Θεσσαλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες εβδομάδες στο Νοσοκομείο Βόλου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στις κλινικές covid γίνονται ολοένα και συχνότερα μάρτυρες περιστατικών ασθενών με κορωνοϊό, που η κλινική τους εικόνα είναι πολύ επιβαρυμένη, όταν προσέρχονται στα Επείγοντα.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση και χρήζει διερεύνησης είναι το γεγονός πως «πίσω» από τους περισσότερους ασθενείς αυτής της κατηγορίας, βρίσκεται ο ίδιος ιδιώτης γιατρός που τους μοιράζει αγωγές, πριν φτάσουν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με πηγές του «Ταχυδρόμου», ο συγκεκριμένος ιδιώτης γιατρός φέρεται να είναι ανεμβολίαστος και βρίσκεται σε αναστολή εργασίας.

Έχει κλείσει δηλαδή το ιατρείο όπου εξέταζε ασθενείς.

Ωστόσο, χειρόγραφες συνταγές του, μαζί με το τηλέφωνο επικοινωνίας του κυκλοφορούν σε πολλά σπίτια ασθενών που νοσούν από Covid.

Στο μεταξύ, αν και οι γιατροί συστήνουν στους ασθενείς να προσφεύγουν στο νοσοκομείο όταν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, το τελευταίο διάστημα αρκετοί Βολιώτες έφτασαν στο Αχιλλοπούλειο μετά από 10 και 15 ημέρες που πάλευαν με τον πυρετό και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, όταν δηλαδή είχαν ήδη είχαν φτάσει στο «κατώφλι του θανάτου», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στον «Ταχυδρόμο».

Συγγενείς ασθενών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Βόλου σε πολύ άσχημη κατάσταση, όταν ρωτήθηκαν σχετικά για τη θεραπεία που λάμβανε ο δικός τους άνθρωπος στο σπίτι, παρουσίασαν «καρμπόν» συνταγές, με την ίδια υπογραφή γιατρού: Αντιβίωση Claricid για έξι μέρες, βιταμίνη C, D3, ψευδάργυρος, L-GGlutmine και ασπιρίνη των 100 (salospir).

«Αυτά τα φάρμακα χορηγούνται για ένα έντονο κρυολόγημα.

»Όταν ο ασθενής είναι εμπύρετος και παρουσιάζει αναπνευστική δυσλειτουργία πρέπει να νοσηλευτεί και να λάβει ειδική θεραπεία για τον κορεσμό και το αναπνευστικό σύστημα.

»Δυστυχώς όμως σε αρκετές περιπτώσεις ασθενών αυτό δεν γίνεται.

»Αψηφούν τον κίνδυνο, πιστεύουν σε σκοταδιστικές θεωρίες που λένε ότι ο κορωνοϊός είναι γρίπη, δεν έχουν φροντίσει να κάνουν το εμβόλιο και όταν φτάνουν στο Αχιλλοπούλειο είναι σχεδόν διαλυμένοι», λέει ο επικεφαλής των κλινικών covid, Χαράλαμπος Μάνδρος.

Σχετικά άρθρα