Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίτη δόση για όλους στους 3 μήνες – Το ανακοίνωσε ο Θεμιστοκλέους

Τρίτη δόση για όλους στους 3 μήνες – Το ανακοίνωσε ο Θεμιστοκλέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Σε ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με την επίσπευση της τρίτης δόσης προχώρησε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανακοίνωσε, ο χρόνος που πρέπει να γίνεται στο εξής η τρίτη δόση μειώθηκε στους τρεις μήνες, από έξι μέχρι σήμερα, για όλους τους πολίτες 18 ετών και άνω.

Επίσης, οι πολίτες που έχουν νοσήσει θα κάνουν εμβόλιο 3 και όχι 6 μήνες μετά.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά» είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Η πλατφόρμα για να κλείσει κανείς ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα ανοίξει από το βράδυ της Παρασκευής (03/12) σταδιακά ως και το πρωί του Σαββάτου (04/12).

Μάλιστα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως έχει αυξηθεί η δυναμικότητα επιχειρησιακά, ενώ ανέφερε πως θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού από αυτή την Κυριακή (05/12).

Ο σχεδιασμός είναι όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου να κάνουν την αναμνηστική δόση μέσα στον Δεκέμβριο, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για περίπου 2 εκατομμύρια άτομα.

Όσον αφορά την απόφαση για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε 3 μήνες, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε τη σχετική απόφαση με βάση τα δεδομένα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες.

«Ο ιός είναι εδώ και όσο έχουμε ένα χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης μεταλλάξεων.

»Δεν μπορεί να δοθεί με ασφάλεια η απάντηση ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Όμικρον», είπε.

Σχετικά άρθρα