Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Zeit Online: «Φυλακές» τα νέα προσφυγικά κέντρα σε Λέρο και Κω

Zeit Online: «Φυλακές» τα νέα προσφυγικά κέντρα σε Λέρο και Κω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικά Νησιά, Κως, Λαθρομετανάστες, Λέρος, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πρόσφυγες,

Στις δύο νέες «Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές» για πρόσφυγες και μετανάστες που εγκαινιάστηκαν στη Λέρο και την Κω αναφέρεται δημοσίευμα στην Zeit Online.

Όπως σημειώνει: «Με τις νέες, οχυρωμένες εγκαταστάσεις η Ελλάδα ανταποκρίνεται στη συνεχιζόμενη κριτική που της ασκείται για τις απάνθρωπες συνθήκες στους προηγούμενους προσωρινούς και υπερπλήρεις προσφυγικούς καταυλισμούς με σκηνές (…) Τα νέα προσφυγικά κέντρα περιβάλλονται από συρματοπλέγματα, είναι εξοπλισμένα με κάμερες παρακολούθησης και μηχανήματα ακτίνων Χ για ελέγχους ασφαλείας.

»Υπάρχουν επίσης μαγνητικές πόρτες και πύλες που μένουν κλειστές τη νύχτα.

»Σε αντίθεση με τους προηγούμενους καταυλισμούς, οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν τρεχούμενο νερό και τουαλέτες, αλλά και περισσότερη προστασία για τους κατοίκους των εκάστοτε περιοχών».

Ωστόσο όπως παρατηρεί το δημοσίευμα:

«ΜΚΟ οι ανθρωπιστικές οργανώσεις επικρίνουν τα νέα προσφυγικά κέντρα, επειδή περιορίζουν σοβαρά την ελευθερία μετακίνησης όσων διαμένουν σε αυτά και βρίσκονται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

»Αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν ήδη εστιάσει στα εκτεταμένα μέτρα παρακολούθησης. Τα νέα προσφυγικά κέντρα συγκρίνονται με φυλακές».

Σχετικά άρθρα