Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασθενείς διασωληνώνονται σε απλά δωμάτια – Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει «λοκντάουν»

Ασθενείς διασωληνώνονται σε απλά δωμάτια – Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξει «λοκντάουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιατροί ΕΣΥ, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νοσοκομεία, Νοσοκομειακοί Γιατροί,

Στα 8.128 έφτασαν την Τρίτη τα κρούσματα σε μόλις 24 ώρες, κάτι που οδηγεί σε μεγάλη πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ασθενείς διασωληνώνονται σε απλά δωμάτια με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται και οι μη covid κλινικές.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 442 νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία.

«Εφιαλτική η κατάσταση όχι μόνο στα covid αλλά και στο non covid περιστατικά» επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», Χρήστος Τζελέπης.

Την ίδια ώρα, γιατροί και νοσηλευτές καλούνται να αντιμετωπίσουν την άρνηση ορισμένων ασθενών να δεχθούν υγειονομική φροντίδα.

«Έχουμε ασθενείς που πετούν τα οξυγόνα, βγάζουν φλέβες, τους κυνηγάμε.

»Πολλοί δεν αντέχουν χωρίς οξυγόνο και καταρρέουν» σημειώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» Παναγιώτης Τουχτίδης.

Στην Πάτρα έγινε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της αυξημένης διασποράς και την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας.

«Έχουμε 1.700 ενεργά κρούσματα. Ένα 20% από αυτά θα χρειαστεί νοσηλεία» τονίζει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβελής.

Παράλληλα, ρεκόρ διαγνωστικών τεστ έγινε το τελευταίο 24ωρο.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:

662.728 τεστ.

8129 κρούσματα.

547 διασωληνωμένους.

80 θανάτους.

Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν την επιδημιολογική εικόνα της τελευταίας εβδομάδας σταθερή.

Πάντως, ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση από την αύξηση των εμβολιασμών, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, έως τα Χριστούγεννα.

«Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, κάνοντας πιο δύσκολη την πρόσβασή τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο ITV.

Απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να υπάρξει λοκντάουν, ακόμη και για τους ανεμβολίαστους.

«Έχουμε λοιπόν μια αυστηρή πολιτική, αλλά δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική της Αυστρίας, επιβάλλοντας ένα πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους» σημείωσε.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων συνεχίζεται, προκειμένου να εκτιμήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και να αποτιμήσει τα μέτρα που εφαρμόζονται τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Απαντώντας σε επιστολή της ΕΙΝΑΠ προς τον πρωθυπουργό, με την οποία διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η απόφαση για το πότε διασωληνώνεται ένας ασθενής λαμβάνεται με ιατρικά κριτήρια, ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μόνο ο εξοπλισμός του συστήματος Yγείας.

«Το τελευταίο πράγμα που θα έκανα κι εγώ και η κυβέρνηση θα ήταν να αντιδικήσουμε με εκείνους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές» υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τον ορισμό διακομματικής σύσκεψης στο υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ζητεί με επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης λόγω της συνεχιζόμενης όπως αναφέρει, επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεικτών.

Την ίδια ώρα, από την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, μέχρι και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται δέκα self tests για να καλύψουν τις ανάγκες από 23 Νοεμβρίου έως τις εορτές των Χριστουγέννων.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα