Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοδωρίδου: Πιθανό να κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Θεοδωρίδου: Πιθανό να κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο για τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα,

Στα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει τόσο καιρό για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Η κ. Θεοδωρίδου έκανε ειδική μνεία στην μετάλλαξη Δέλτα, η οποία διέψευσε τα αισιόδοξα σενάρια που ανέφεραν πως με το εμβόλιο θα «εξαφανίζαμε» τον φονικό ιό.

Η ίδια σημείωσε ότι αυτό δεν συνέβη κι έτσι ο κορωνοϊός θα γίνει «ενδημικός», όπως η γρίπη, και θα παραμείνει στη ζωή μας για καιρό.

Ακολούθως μίλησε για την τρίτη δόση του εμβολίου, υπενθυμίζοντας πάντως πως το πιο σημαντικό βήμα είναι φυσικά η πρώτη δόση.

Παράλληλα, η ίδια είπε πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να κάνουμε εμβόλιο για τον κορωνoϊό κάθε χρόνο, όπως συμβαίνει και με αυτό της γρίπης.

Οι παρενέργειες από την τρίτη δόση του εμβολίου

Η ίδια μίλησε για τις πιθανές παρενέργειες, θέλοντας να καθησυχάσει όσους τυχόν φοβούνται και λέγοντας πως οι συχνότερες είναι οι ίδιες με τις δύο προηγούμενες δόσεις.

Δηλαδή πόνος στο σημείο της ένεσης, πυρετός, πονοκέφαλος που συνήθως διαρκούν μία ή δύο μέρες.

Από 0,3% έως 1% μπορεί να εμφανιστεί μια διόγκωση των μασχαλιαίων λεμφαδένων που μπορεί να διαρκέσει ως ένα μήνα και επανέρχεται χωρίς ιδιαίτερη θεραπεία.

Σχετικά άρθρα