Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τageszeitung: Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην Ελλάδα χωρίς δουλειά και χρήματα

Τageszeitung: Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στην Ελλάδα χωρίς δουλειά και χρήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιατροί ΕΣΥ, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νοσηλευτές / Νοσηλεύτριες, Νοσοκόμα,

Σε ένα εκτενές ρεπορτάζ της από την Αθήνα, η ΤageszeitungΤ (ΑΖ) αναφέρεται στο ζήτημα των υγειονομικών, οι οποίοι παρά τις έντονες πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Όπως παρατηρεί το ρεπορτάζ: «Τον Ιούλιο ψηφίστηκε νόμος που προβλέπει υποχρεωτικό εμβολιασμό για γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό στον τομέα της υγείας λόγω “έκτακτων λόγων προστασίας της δημόσιας υγείας”.

»Από την 1η Σεπτεμβρίου εργαζόμενοι που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αν και είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν επιτρέπεται να εργαστούν.

»Το προσωπικό που τελεί σε αναστολή δεν πληρώνεται.

»Όποιος βρίσκεται σε αναστολή δεν μπορεί να εγγραφεί αμέσως στο ταμείο ανεργίας ώστε να διεκδικήσει κοινωνικά επιδόματα.

»Όσο διαρκεί η αναστολή, δεν προσμετράται ο χρόνος αυτός για τις συντάξεις.

»Όποιος εμβολιάζεται μπορεί να επιστρέψει αμέσως στη θέση εργασίας του».

Όπως σημειώνει η ΤΑΖ: «σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από 1ης Σεπτεμβρίου υπάρχουν 6.412 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας καθώς και 500 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ που δεν εμβολιάζονται.

»Αυτό αντιστοιχεί στο 6% των εργαζομένων στον τομέα της υγείας».

Όπως παρατηρεί το ρεπορτάζ: «Για τους διαδηλωτές (κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών) ένα είναι ξεκάθαρο: το αν εμβολιαστεί ή όχι κάποιος, αυτό πρέπει να το αποφασίζει κάθε άνθρωπος μόνος του.

»Θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν τεστ συνεχώς και να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Όπως ακριβώς όταν ξέσπασε η πανδημία».

Η ΤΑΖ σημειώνει στη συνέχεια: «Ακόμη κι αν οι ανεμβολίαστοι αποτελούν μια μειοψηφία, στα ελληνικά νοσοκομεία είναι αισθητή η απώλεια εργαζομένων».

Μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ παρατηρεί ότι: «σύμφωνα με έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Marc, το 64,8% των ερωτηθέντων ήταν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, ενώ το 32,6% ήταν κατά».

Σχετικά άρθρα