Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mόσιαλος: Ένας εμβολιασμός στους άνω των 50 μετράει όσο τρεις στις νεότερες ηλικίες

Mόσιαλος: Ένας εμβολιασμός στους άνω των 50 μετράει όσο τρεις στις νεότερες ηλικίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Ηλίας Μόσιαλος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Για τη σημασία των εμβολιασμών στις μεγαλύτερες ηλικίες μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ότι:

«Ένας εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50, μετράει όσο τρεις εμβολιασμοί στις νεότερες ηλικίες και είναι σημαντικό για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στους άνω των 50 και να γίνει και η τρίτη δόση».

Μιλώντας στην ειδική εκπομπή «COVID19 Ώρα μηδέν» της ΕΡΤ3, ο κ. Μόσιαλος πρόσθεσε ότι:

«Ο μισός πλανήτης έκανε τουλάχιστον τη μισή δόση του εμβολίου, δηλαδή το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί επαρκώς», καλώντας τους πολίτες να μη φοβούνται.

Η πλειονότητα δεν είναι κατά των εμβολίων αλλά φοβάται ότι θα πεθάνει από το εμβόλιο, επισήμανε, παρότι δεν υπάρχει κάποιος που πιστοποιημένα πέθανε από εμβόλιο m-RNA.

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν με τους χιλιάδες θανάτους και τις χιλιάδες νοσηλείες ανεμβολίαστων και να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Αιχμές για τα ΜΜΕ

Όπως ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, το πρώτο διάστημα δόθηκε πολύ μεγάλη δημοσιότητα στις αρνητικές ειδήσεις και στα όποια προβλήματα προέκυψαν από το AstraZeneca, ενώ το τελευταίο εξάμηνο δεν υπήρξε κάτι ανάλογο με τα m-RNA εμβόλια, τονίζοντας ότι, εάν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα, θα δινόταν ανάλογη δημοσιότητα.

Τόνισε ότι, ενώ δεν υπήρχαν θάνατοι ή πρόβλημα από εμβόλιο τους τελευταίους 5-6 μήνες, υπάρχουν πάνω από 5 εκατομμύρια νεκροί που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μη εμβολιασμένοι.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στις ευθύνες των ΜΜΕ που προβάλλουν τις γνώμες ανθρώπων που δεν είναι ειδικοί.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ακόμη την ανάγκη να γίνονται έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων και ταυτόχρονα να ενημερώνονται σωστά οι πολίτες.

Για το ενδεχόμενο lockdown

«Αν τα μέτρα δεν υλοποιηθούν, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει διλήμματα, με έσχατο το lockdown», εκτίμησε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι η πολιτεία μπορεί να εξετάσει τοπικούς περιορισμούς ή την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Σχετικά άρθρα