Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Βράζει» η Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορωνοϊού σε τμήματα του ΑΠΘ

«Βράζει» η Θεσσαλονίκη: Κρούσματα κορωνοϊού σε τμήματα του ΑΠΘ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία,

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην πανεπιστημιακή κοινότητα στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο κορονoϊός έκανε την εμφάνισή του και σε τμήματα του ΑΠΘ.

Να σημειώσουμε ότι η είδηση γίνεται γνωστή σε μια μέρα που καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων του φονικού ιού.

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα στα παρακάτω τμήματα του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τα foititikanea.gr, αυτά εντοπίστηκαν στα Τμήματα Χημικών Μηχανικών, Φαρμακευτικής, Θεάτρου, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Δημοσιογραφίας και Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η συρροή κρουσμάτων Covid-19 σε φοιτητές του Αριστοτελείου, έχει, όπως αναμένεται, θέσει σε συναγερμό το ίδρυμα τις τελευταίες ημέρες.

Η διασπορά που παρατηρείται καταδεικνύει ότι τα γεμάτα αμφιθέατρα και οι «ουρές» στα πανεπιστήμια προκαλούν μετάδοση του ιού, παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος Covid-19 του ΑΠΘ, όσοι/όσες φοιτητές/φοιτήτριες παρακολούθησαν τα μαθήματα στις προηγούμενες εβδομάδες και κάθονταν σε απόσταση μικρότερη ή ίση με 2 μέτρα, πρέπει να προβούν οπωσδήποτε στη διεξαγωγή εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ (self-test, rapid test ή μοριακό), ανεξαρτήτως συμπτωμάτων ή εμβολιασμού.

Σχετικά άρθρα