Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός υπερτερεί της φυσικής ανοσίας

Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός υπερτερεί της φυσικής ανοσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του νέου αριθμού ρεκόρ για τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προχώρησαν στην ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά του κορωνοϊού στο Υπουργείο Υγείας.

«Ο εμβολιασμός προσφέρει υψηλή και σταθερή ανοσία που υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση.

»Οι προβληματισμοί για την προσφερόμενη διάρκεια ανοσίας είχαν ξεκινήσει από την αρχή του εμβολιασμού και σήμερα γνωρίζουμε ότι διαρκεί για 6 μήνες», ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού:

«Η φυσική ανοσία συμπληρώνεται από αυτή του εμβολίου».

»Η ανοσία από τα εμβόλια, αλλά και από τη νόσο είναι υψηλή, αλλά δεν είναι 100% προστατευτική.

»Τα διαθέσιμα στοιχεία είναι περισσότερα για την ανοσία παρά για τη φυσική νόσο», πρόσθεσε κατά την ενημέρωση της Δευτέρας.

Αναφέρθηκε επίσης και σε όσους έχουν νοσήσει, λέγοντας πως η σύσταση των διεθνών οργανισμών είναι η χορήγηση μίας δόσης εμβολίου να γίνεται 6 μήνες μετά τη νόσηση.

Μίλησε ακόμα για τα αποτελέσματα μελέτης, όπου ανεμβολίαστοι που είχαν νοσήσει -διάστημα έως 5 μήνες- είχαν 5,5, φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σε σχέση με τους εμβολιασμένους που δεν είχαν νοσήσει.

Ο εμβολιασμός υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση, είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Η τρίτη δόση είναι αποτελεσματική στην προστασία από σοβαρές μορφές νόσου σε σύγκριση με άτομα που έλαβαν 2 δόσεις πέντε μήνες πριν, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για την αναμνηστική όσων έχουν εμβολιαστεί με J&J»

Στη συνέχεια, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση όσων έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό σκεύασμα της J&J.

«Προϋπόθεση είναι να έχουν περάσει δύο μήνες από την πρώτη δόση, ενώ η αναμνηστική θα γίνεται είτε με το ίδιο το J&J, είτε με Pfizer, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα μπορεί να γίνει και με Moderna», ενώ συμπλήρωσε ότι «για την αναμνηστική δόση ατόμων κάτω των 50 ετών, θα αποφασίσει αύριο η Επιτροπή Εμβολιασμών καθώς και πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα».

Σχετικά άρθρα