Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tι λέει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την επίθεση στον Βασιλακόπουλο

Tι λέει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την επίθεση στον Βασιλακόπουλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Θεσσαλία, Καλαμπάκα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τρίκαλα,

Tην στήριξη του καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Θεόδωρου Βασιλακόπουλου και την καταδίκη βίαιων πρακτικών όπως αυτές που συνέβησαν σε βάρος του στην Καλαμπάκα στο περιθώριο πρόσφατης επιστημονικής εκδήλωσης ανακοίνωσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ).

«Η ΕΠΕ καταδικάζει απερίφραστα τις τακτικές αυτές από όπου και αν προέρχονται, καλεί δε όλη την κοινωνία να συστρατευτεί ενεργά στον αγώνα κατά της πανδημίας, να προστατέψει τη δημόσια υγεία και να κατανοήσει ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για έναν στόχο και σε αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιστημονική εταιρία.

Σύμφωνα με το ΔΣ της ΕΠΕ, το σεμινάριο της Ομάδας Άσθματος στο περιθώριο του οποίου καταγράφηκαν πράξεις σωματικής και λεκτικής βίας σε βάρος του καθηγητή, διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της εκδηλώσεων.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν δια ζώσης 50 ιατροί, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, ενώ παράλληλα υπήρξε και διαδικτυακή συμμετοχή.

Το σεμινάριο ήταν απόλυτα επιτυχές με ευρεία ανταλλαγή απόψεων και διαδραστικότητα.

Το μεσημέρι της 30ης Οκτωβρίου 2021 ομάδα 15 περίπου ιατρών που παρακολουθούσαν το σεμινάριο, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος της ΕΠΕ, καθηγητής κ. Στέλιος Λουκίδης γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής.

«Στη διάρκεια του γεύματος που έλαβε χώρα σε κλειστό χώρο παρατήρησαν ότι δεν γινόταν έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού.

»Πριν δε την αποχώρηση τους ο Πρόεδρος της ΕΠΕ χρησιμοποιώντας το θεσμικό του ρόλο, με απόλυτα ευγενικό και περισσότερο συμβουλευτικό τρόπο, αποφάσισε να συζητήσει το θέμα με τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου τονίζοντας τους την σημασία της περιοχής για τον τουριστικό χάρτη και ότι θα πρέπει ως υπεύθυνοι της επιχείρησης να περιφρουρούν πρώτοι τη δημόσια υγεία και την ίδια τους την επιχείρηση.

»Δεν υπήρξε κανένας ελεγκτικός ρόλος και η προσέγγιση ήταν απόλυτα συμβουλευτική και καλοπροαίρετη.

»Η αντίδραση όμως του καταστήματος ήταν δυσανάλογη της προσέγγισης και οδήγησε σε μια αντιπαράθεση που περιείχε και πράξεις βίας σωματικής και λεκτικής ιδιαίτερα απέναντι στο πρόσωπο του καθηγητή κ. Θ. Βασιλακόπουλου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα