Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καπραβέλος: «Τα μέτρα δεν εφαρμόζονται – Θα το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά»

Καπραβέλος: «Τα μέτρα δεν εφαρμόζονται – Θα το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία, ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας),

Σήμα κινδύνου για την «έκρηξη» του επιδημιολογικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη -η οποία και ξεπέρασε σε ημερήσια κρούσματα την Αττική το τελευταίο 24ωρο- εκπέμπει ο διευθυντής της β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας ως προς την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία ότι «αρχίζουμε και βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου».

Ο κ. Καπραβέλος δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, πως η διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ είναι μηδενική.

Ασθενείς διασωληνώνονται πλέον και εκτός ΜΕΘ και μεταφέρονται προσωρινά στα χειρουργεία έως ότου βρεθεί κλίνη ΜΕΘ, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο.

«Πραγματικά αρχίζουμε και βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου.

»Βλέπετε ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, το ιικό φορτίο επίσης αυξάνει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το κυριότερο όμως είναι ότι τα νοσοκομεία δέχονται πολύ μεγάλη πίεση.

»44 εισαγωγές είναι ρεκόρ εισαγωγών του τέταρτου κύματος.

»Οι ΜΕΘ του νοσοκομείου και οι διαθέσιμες κλίνες είναι σε 100% πληρότητα, επομένως αυτή τη στιγμή οι υγειονομικές ανάγκες που είναι μεγάλες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δυνατότητες κάτι που το είδαμε τον περσινό Νοέμβρη. Είναι ένας εφιάλτης» ανέφερε.

Υπό αυτό το πρίσμα, και με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να καλπάζει, ο ίδιος «έδειξε» στην ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ή στη λήψη περιοριστικών μέτρων προκειμένου «να μην θρηνήσουμε πάρα πολλές ζωές».

Ο Νίκος Καπραβέλος δήλωσε πως η συντριπτική πλειονότητα των νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» είναι ανεμβολίαστοι.

«Είναι 80-85% των νοσηλευόμενων ασθενών σε απλές κλίνες και το περίεργο είναι ότι είναι και μικρής ηλικίας.

»Είναι μεταξύ 40 και 50. Ήδη δίνουν μάχη 3-4 ασθενείς 44, 45,46 χρονών.

»Δεν έχουμε πάνω από 80. Και αυτό το δυστύχημα, βλέπουμε η μόλυνση να έχει επεκταθεί σε τέτοιες ηλικίες, σε παραγωγικές ηλικίες που έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους» δήλωσε.

Ως προς τα αίτια της παρούσας έξαρσης, ο Νίκος Καπραβέλος αναφέρεται στο γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών δεν έχει πειστεί και δεν έχει εμβολιαστεί, καθώς και στο ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πάρα πολύ μολυσματική και πιο επικίνδυνη.

«Η πανδημία άλλαξε εικόνα. Και πλέον το έχουμε συνειδητοποιήσει εμείς στα νοσοκομεία.

»Άρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και συμμόρφωση με τα μέτρα, που δεν την βλέπουμε.

»Τα μέτρα δεν εφαρμόζονται. Είναι σαν να έχουμε τελειώσει.

»Και αυτό θα το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά» υπογραμμίζει.

Σχετικά άρθρα