Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

28η Οκτωβρίου: Παρελάσεις με μάσκες και μέτρα στη σκιά του κορωνοϊού

28η Οκτωβρίου: Παρελάσεις με μάσκες και μέτρα στη σκιά του κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 28η Οκτωβρίου, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παρέλαση,

Η πανδημία του κορωνοϊού επισκιάζει τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με την άνοδο των κρουσμάτων (3.651 καταγράφηκαν την Τετάρτη) να φέρνει κι ακυρώσεις παρελάσεων (Κεντρική Μακεδονία, Σέρρες, Κιλκίς, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Θεσσαλία).

Εκτός δεν μένει και η στρατιωτική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 11.00, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καθώς θα κρατήσει μόλις μία ώρα.

Στον αντίποδα, τον εορταστικό τόνο θα κρατήσουν ζωντανό από αέρος οι σχηματισμοί της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς στην παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου θα συμμετάσχουν αφενός το θρυλικό μαχητικό «Spitfire», το οποίο χρησιμοποιούσαν οι Συμμαχικές Δυνάμεις στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αφετέρου τα F-16 της ομάδας «Ζευς», εκπέμποντας κάθε χρόνο μήνυμα ενότητας και εγρήγορσης των Ενόπλων Δυνάμεων από τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, για τους εορτασμούς της επετείου του «ΌΧΙ» έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το «USNS YUMA», πλοίο τύπου καταμαράν του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, συμβάλλοντας συμβολικά στην εορταστική ατμόσφαιρα, προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη.

Εορτασμοί με μάσκες

Με μάσκες κι αυστηρά μέτρα θα γίνουν οι παρελάσεις, με την Αστυνομία να είναι επί ποδός για να εντοπιστούν τυχόν παραβάσεις.

Το Υπουργέιο Υγείας επεσήμανε ότι «η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι» αναφέρει σε σχετική οδηγία του, καταλήγοντας πως «όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση -εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν τις μάσκες τους».

Επιπλέον, στους σχεδιασμούς των αστυνομικών Αρχών περιλαμβάνονται ακόμη ζώνες περιφρούρησης και περιπολίες με drones, ενώ τεταμένη υπήρξε το τελευταίο διάστημα και η προσοχή τους για το ενδεχόμενο διοργάνωσης αντιεμβολιαστικών εκδηλώσεων στις παρελάσεις μέσω διαδικτύου.

Τροποποιήσεις στα ΜΜΜ

Εκτός από τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τροποποιήσεις προβλέπονται, λόγω της παρέλασης, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα για την πόλη της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, κλειστός θα παραμείνει από τις 8 το πρωί ο σταθμός του Μετρό «Συγγρού – Φιξ» και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση, ενώ ο ίδιος σταθμός θα αποτελέσει τερματικό σταθμό για τα δρομολόγια του Τραμ από τις 8 το πρωί και εξής.

Παράλληλα, μεταβολές θα υπάρξουν από τις 9 το πρωί και μέχρι το πέρας της παρέλασης και στα λεωφορεία και τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο της Αθήνας.

Σχετικά άρθρα