Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θερίζει το τέταρτο κύμα από Λάρισα και πάνω – Θα θρηνήσουμε

Θερίζει το τέταρτο κύμα από Λάρισα και πάνω – Θα θρηνήσουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Θεσσαλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία,

Την ώρα που ο κορωνοϊός επελαύνει σε ολόκληρη τη χώρα, οι ειδικοί προειδοποιούν πως αν δεν ληφθούν μέτρα, η κατάσταση αυτή με πάνω από 4.000 κρούσματα ημερησίως θα παγιωθεί.

«Αν δεν πάρουμε μέτρα θα παγιωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων σε πάνω από 4.000 και Νοέμβριο θα φτάσουμε πάνω από 5.000» τόνισε ο Νίκος Τζανάκης.

Ανησυχητική είναι η αύξηση και του αριθμού διασωληνωμένων που χτες άγγιξαν τους 380.

Για ασφυκτικά γεμάτες ΜΕΘ για 3η εβδομάδα μιλούν οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι απλά γεμάτες. Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν και ξαναγεμίσουν.

»Μέσα σε ένα 24ωρο έχουμε τουλάχιστον 3-4 διακομιδές» σημείωσε η Γλυκερία Βλαχογιάννη, συντονίστρια του νοσοκομείου «Αγ. Δημητρίου».

Διακομίζουν ασθενείς από τη Λάρισα στην Αθήνα

Την ίδια ώρα «βράζει» η Λάρισα η οποία μέσα σε 10 μέρες μετρά 2.309 κρούσματα κορωνοϊού.

Τα δύο νοσοκομεία της πόλης που πλέον δέχονται ασθενείς και από τη Θεσσαλονίκη, είναι ασφυκτικά γεμάτα, αρχίζοντας τις διακομιδές περιστατικών και προς την Αθήνα.

«Άνθρωποι που θέλουν ΜΕΘ πάνε στην Αθήνα πλέον.

»Και το πρόβλημα αυτό υπάρχει γιατί οι ΜΕΘ της Λάρισας γεμίζουν με αρρώστους από Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Μόλις δύο ασθενείς σε όλες τις εντατικές της Μακεδονίας και Θράκης είναι εμβολιασμένοι με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως οι ανεμβολίαστοι «οδηγούν» την πανδημία.

«Αν δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην χώρα μας, θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές» υποστήριξε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Η επέλαση του τέταρτου κύματος οδήγησε στην ματαίωση σχεδόν όλων των παρελάσεων από την Λάρισα και πάνω.

Μεγάλη διασπορά εντοπίζεται τις τελευταίες μέρες στο Παλαιόκαστρο Σερρών εκεί όπου έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 30 κρούσματα.

Μεγάλο αγκάθι οι χαμηλοί εμβολιασμοί αλλά και οι θεωρίες συνωμοσίας που καλπάζουν.

Ορισμένοι πάντως που δεν πείθονταν με τίποτα να εμβολιαστούν σήμερα δηλώνουν στην κάμερα του LIVE NEWS έτοιμοι να σηκώσουν μανίκι.

Η διασπορά -όπως όλα δείχνουν- ξεκίνησε από δύο μαθητές που μετακινούνται με λεωφορείο για το σχολείο της Σκοτούσας και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Εκτόξευση ιικού φορτίου σε Κρήτη και Αχαΐα

Έκρηξη ιικού φορτίου έδειξαν τα λύματα σε ολόκληρη την Κρήτη αλλά και την Πάτρα εκεί όπου τα κρούσματα ολόενα και αυξάνονται.

Την ίδια ώρα πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της αχαϊκής πρωτεύουσας με τους γιατρούς να χτυπούν καμπανάκι και για τα κρούσματα της γρίπης.

Ανοίγει η πλατφόρμα για δεύτερη δόση J&J

Δεύτερη δόση για τους εμβολιασμένους με Johnson & Johnson από τις 5 Νοεμβρίου, με μοναδική προϋπόθεση να έχουν συμπληρωθεί 2 μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους.

«Η Johnson έχει δώσει αποτελέσματα με δεύτερη δόση και είναι πολύ καλά» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση είτε με Johnson & Johnson, είτε με mRNA εμβόλια, αρχίζοντας με το Pfizer, ενώ αργότερα θα ενταχθεί και το Moderna.

«Και οι δύο επιλογές είναι καλές και θεμιτές.

»Αν θέλετε την προσωπική μου γνώμη θα έκανα το Pfizer γιατί έχουμε δει ότι ο συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων στη δεύτερη δόση δίνει καλύτερη αποτελεσματικότητα.

»Με αυτό το κριτήριο θα επέλεγα το Pfizer αλλά και τα δύο είναι πολύ καλά» πρόσθεσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, το mix&match εμβολίων προσφέρει μεγαλύτερη αποτελασματικότητα με το σκεύασμα της moderna να είναι εκείνο που προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη ως δεύτερη δόση σε εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson.

Παλαιόκαστρο Σερρών – 30 ασθενείς σε σύνολο 500 κατοίκων

Ο Άγγελος Λαμπίδης βρέθηκε με την κάμερα του Live News στο χωριό Παλαιόκαστρο του δήμου Ηράκλειας του νομού Σερρών, όπου υπάρχουν πάνω από 30 ασθενείς με κορωνοϊό σε σύνολο 500 μόνιμων κατοίκων.

Ο Μάρκος Βασιλειάδης, κάτοικος του χωριού και ασθενής, δηλώνει πως ασθένησε ενώ ήταν πλήρως εμβολιασμένος, αλλά όπως λέει ο ίδιος «το περνάω πολύ πιο ήπια σε σχέση με άλλους κατοίκους του χωριού που είναι ανεμβολίαστοι και αρνούνται πεισματικά να κάνουν το εμβόλιο».

Σχετικά άρθρα