Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Εικόνες εξευτελισμού και ταπείνωσης στα «μπουντρούμια» του ΑΤ Κυψέλης”

“Εικόνες εξευτελισμού και ταπείνωσης στα «μπουντρούμια» του ΑΤ Κυψέλης”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Deutsche Welle, Αννέτε Γκροτ, Αστυνομία, Κυψέλη,

Η Γερμανίδα βουλευτής Αννέτε Γκροτ επισκέφθηκε κρατητήρια αλλοδαπών στα αστυνομικά τμήματα του Αγ. Παντελεήμονα και της Κυψέλης και περιέγραψε στην Ειρήνη Αναστασοπούλου και την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle τις εικόνες εξευτελισμού και ταπείνωσης.

Δεν μπορεί να κρύψει το θυμό της η Αννέτε Γκροτ, παρά το ότι έχουν περάσει αρκετές μέρες. Η γερμανίδα βουλευτής του κόμματος Die Linke, κατά την πρόσφατη παραμονή της στην Αθήνα, επισκέφθηκε κρατητήρια προσφύγων στα αστυνομικά τμήματα του Αγ. Παντελεήμονος και της Κυψέλης και οι συνθήκες κράτησης που συνάντησε δεν περιποιούν τιμή στην ελληνική πολιτεία.

«Δεν υπάρχει χώρος προαυλισμού. Οι κρατούμενοι δεν βλέπουν το φως της ημέρας. Αρκετοί από αυτούς βρίσκονται εκεί επί μήνες, δεν έχουν καμιά δυνατότητα ιατρικής περίθαλψης ή νομικής υποστήριξης.

Πιο δραματική είναι η κατάσταση στη Κυψέλη, ένα μεγάλο αστυνομικό τμήμα στην Αθήνα. Το κρατητήριο είναι στο υπόγειο, 4 κελιά με 6 κρεβάτια το καθένα, στην ουσία στρώματα. Δεν υπάρχει ούτε εκεί αυλή. 24 άνθρωποι από όλον τον κόσμο μπορεί κανείς να πει, μεταξύ αυτών και δύο Σύριοι που ήρθαν από τη Δαμασκό μέσω Τουρκίας με τα πόδια στην Ελλάδα…», ανέφερε στην Deutsche Welle η Αννέτε Γκροτ.

Στην επίσκεψη, μαζί με τη γερμανίδα βουλευτή ήταν και αντιπροσωπεία από τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και η βουλευτής Αφροδίτη Σταμπουλή. «Αυτή είναι μια χρόνια κατάσταση στην Ελλάδα», είπε η ελληνίδα βουλευτής στην Deutsche Welle. «Υπάρχει πάνω από ενάμισης χρόνος τουλάχιστον, από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση ‘Ξένιος Δίας’.

Από τον Αύγουστο του 2012 που άρχισε να εφαρμόζεται αυτή η αισχρή επιχείρηση που πήρε εντελώς παραπλανητικά το όνομα αυτό, τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων έχουν γεμίσει με αλλοδαπούς κρατούμενους, οι οποίοι έχουν απόφαση διοικητικής απέλασης, δεν έχουν κάνει κανένα αδίκημα και απλά δεν χωράνε στα στρατόπεδα ή δεν βολεύει να τους πάνε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τα οποία έχουν γεμίσει τη χώρα. Βρίσκονται εκεί υπό άθλιες συνθήκες, εντελώς παράνομα».

Σχετικά άρθρα