Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΟΕΔΗΝ: Να πούμε την αλήθεια γιατί είναι στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη

ΠΟΕΔΗΝ: Να πούμε την αλήθεια γιατί είναι στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία, ΠΟΕΔΗΝ | Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων,

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γονατίζουν με λιγότερα του ενός τετάρτου κίνησης ασθενών από το προηγούμενο κύμα της πανδημία υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και εξηγεί ότι αυτό έχει συμβεί λόγω της έλλειψης επιχειρησιακών σχεδιασμών για την κάλυψη των κενών που άφησαν οι αναστολές.

Ό πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί με νούμερα πόσους ασθενείς διαχειρίζονταν τα νοσοκομεία στο τρίτο κύμα και πόσους σήμερα:

«Στη κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας τα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης (Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου) νοσήλευαν σε απλές κλίνες πάνω από 200 ασθενείς με κορωνοϊό το καθένα και τώρα νοσηλεύουν περί τους 50 το καθένα.

»Το νοσοκομείο Άγιος Παύλος είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού και τώρα δεν νοσηλεύει κανένα περιστατικό κορωνοϊού.

»Το Νοσοκομείο Γεννηματάς νοσήλευε περί τους 100 ασθενείς με κορωνοϊό και τώρα κανέναν.

»Το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος νοσήλευε πάνω από 60 ασθενείς με κορωνοϊό και τώρα κανέναν σε απλές κλίνες.

»Οι εισαγωγές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία κάθε ημέρα τώρα είναι περί τους 25 ασθενείς με κορωνοϊό και στη κορύφωση του τρίτου κύματος πάνω από 100 κάθε ημέρα.

»Στις ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λειτουργούσαν 193 κλίνες για κορωνοϊό και τώρα λειτουργούν 71 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό.

»Υπάρχουν 9 κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου από δωρεά που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

»Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στις γενικές ΜΕΘ που είναι γεμάτες οι κλίνες».

Όπως ο ίδιος εξηγεί «το κόκκινο επιβάλλεται στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν υπάρχουν εφεδρείες στο σύστημα όπως στο τρίτο κύμα.

»750 συνάδελφοι τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων εκ των οποίων οι 230 με ειδίκευση που θα μπορούσαν να στελεχώσουν ΜΕΘ».

Την ίδια ώρα όπως περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τα νοσοκομεία επιβαρύνονται ακόμα παραπάνω από τα περιφερειακά:

«Τα περιφερειακά νοσοκομεία της Μακεδονίας δεν έχουν αναπτύξει κλίνες ΜΕΘ και διακομίζουν τα διασωληνωμένα περιστατικά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που οι ΜΕΘ κορωνοϊού και γενικών περιστατικών είναι γεμάτες.

»Συμπτύχθηκαν ήδη κλινικές γενικών περιστατικών, αναστέλλονται χειρουργεία, γενικά περιστατικά εισάγονται σε δημόσια νοσοκομεία και φεύγουν την ίδια ώρα σε ιδιωτικές κλινικές λόγω ελλείψεων προσωπικού.

»Δεν υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης νέων κλινών για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού ή νέων κλινών ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού που προήλθε από τις αναστολές εργασίας».

Σχετικά άρθρα