Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγώνη: Με διαφορά 25 ημερών να γίνονται τα εμβόλια για γρίπη και κορωνοϊό

Παγώνη: Με διαφορά 25 ημερών να γίνονται τα εμβόλια για γρίπη και κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γρίπη, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

«Πέρυσι στην ουσία δεν υπήρχε γρίπη γιατί είχαμε ένα εκατομμύριο παραπάνω εμβολιασμούς και ως “πακέτο” υπήρχε η μάσκα και οι αποστάσεις.

»Αυτό μας έσωσε και όλα πήγαν μια χαρά», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη σχετικά με την εποχική γρίπη, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα διπλού εμβολιασμού για Covid-19 και γρίπη.

Mιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υπενθύμισε ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε έναντι του κορωνοϊού γιατί δεν έχουμε επιτύχει το επιθυμητό τείχος ανοσίας.

«Τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη ξεκινάει το εμβόλιο της γρίπης, με προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

»Σταδιακά μέχρι το Δεκέμβριο θα μπορούν να ακολουθήσουν και υπόλοιποι», είπε η κ. Παγώνη και διευκρίνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει απόσταση 25 ημερών ανάμεσα στα εμβόλια για Covid-19 ή για την γρίπη».

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στη Βόρεια Ελλάδα.

«Στη Μακεδονία οι περισσότερες πόλεις βρίσκονται στο κόκκινο με πολύ υψηλό ιικό φορτίο, γεγονός που σημαίνει ότι σωστά σε ορισμένες πόλεις μείωσαν την κινητικότητα ώστε να περιορίσουν την εξάπλωση.

»Υπάρχουν ορισμένα νοσοκομεία που έχουν λίγα κρεβάτια στις ΜΕΘ, ενώ με μεγάλη μου λύπη, λέω, ότι υπάρχουν πόλεις όπου το ποσοστό εμβολιασμών είναι κάτω από 50%».

Εννέα μήνες μετά την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος για τον κορωνοϊό η κ. Παγώνη ανέφερε ότι θα ασχοληθούμε με όσους φοβούνται.

«Είναι σημαντική η συνεχής και σωστή ενημέρωση» είπε και πρόσθεσε ότι μπροστά σε αυτή την κατάσταση και πιέζεται στο υγειονομικό σύστημα «δεν νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε για παρελάσεις.

»Μπορεί να παρελάσει ο στρατός αλλά όχι τα παιδιά ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και να μην υπάρχει αυτή η κινητικότητα».

Σχετικά άρθρα