Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανδημία: Οριακή η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Πανδημία: Οριακή η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κιλκίς, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Λάρισα, Μακεδονία, Χαλκιδική,

Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού, που μεταφράζεται σε «κόκκινο», έχουν τεθεί η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Κιλκίς και η Λάρισα, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Επιδημιολόγων, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη με βασικό θέμα την αύξηση του ιικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Εκκρεμεί η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για να ισχύσουν τα γνωστά περιοριστικά μέτρα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1.00 το βράδυ έως τις 6.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Για την είσοδο των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες, η εισήγηση της Επιτροπής Επιδημιολόγων είναι να γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και για τους ανεμβολίαστους με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη θεωρείται οριακή λόγω του αυξημένου φορτίου που δέχονται τα νοσοκομεία από τις γειτονικές Περιφερειακές Ενότητες που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας αντιμετωπίζουν τα σοβαρά περιστατικά Covid αλλά και τα παιδιατρικά.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο Υγείας θέτει σε εφαρμογή σχέδιο θωράκισης των γενικών νοσοκομείων, των γειτονικών νομών, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά περιστατικά Covid και παιδιατρικά περιστατικά με κορωνοϊό.

Την επόμενη εβδομάδα μεταβαίνουν στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ομάδες γιατρών (εντατικολόγοι, παιδίατροι, λοιμωξιολόγοι, πνευμονολόγοι) προκειμένου να επανεκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους στην αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών κορωνοϊού.

Αυτό κρίνεται αναγκαίο, καθώς η πνευμονία που προκαλεί ο κορωνοϊός διαφέρει από την αναπνευστική λοίμωξη που οφείλεται σε άλλους ιούς ή μικρόβια.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Σχετικά άρθρα