Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίδομα θέρμανσης: Έως 780 ευρώ οι δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης: Έως 780 ευρώ οι δικαιούχοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επίδομα Θέρμανσης, Πετρέλαιο Θέρμανσης,

Το επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένο φέτος, ώστε οι καταναλωτές να καλύψουν ένα σημαντικό τμήμα της δαπάνης που θα κάνουν λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας και την κατανάλωση, το επιπλέον επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί φέτος θα κυμανθεί από 16 έως 130 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα που κατοικούν σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές μπορούν να διεκδικήσουν επίδομα θέρμανσης έως και 780 ευρώ, ενώ το μικρότερο ποσό που θα χορηγηθεί θα είναι τα 96 ευρώ.

Μάλιστα, οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης θα υποβληθούν και φέτος ηλεκτρονικά στη πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, ενώ οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 700.000 άτομα.

Το εισοδηματικό κριτήριο που πρέπει να πληρούν είναι ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ (μονοπρόσωπο νοικοκυριό) και 20.000 ευρώ (ζευγάρι) με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.

Το αντίστοιχο περιουσιακό κριτήριο είναι 100.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και 200.000 ευρώ για ζευγάρι με παιδιά.

Σημειώνεται, πως από πέρυσι επιδοτείται πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, ενώ σε ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές έως 2.500 κατοίκους, επιδοτείται η χρήση καυσόξυλων ή pellet.

Σχετικά άρθρα