Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη η διασπορά στη Θεσσαλονίκη – Μια ανάσα πριν το «μίνι» λοκντάουν

Μεγάλη η διασπορά στη Θεσσαλονίκη – Μια ανάσα πριν το «μίνι» λοκντάουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία,

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τόσο το κυβερνητικό, όσο και το επιστημονικό επιτελείο της χώρας μας, αναφορικά με την επιδημιολογική πορεία της Βόρειας Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη σημερινή σύσκεψη και μετά από μελέτη των δεικτών σε κάθε περιοχή της χώρας, σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού εντάσσεται η Θεσσαλονίκη, όπως εισηγείται η επιτροπή των επιδημιολόγων.

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων είναι ίδια, αλλά η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς που είναι στο κόκκινο είναι μεγάλη και αυτό οδηγεί στην αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου.

Η διασπορά στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη. Μόνο σήμερα ύστερα από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν 435 νέα κρούσματα.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, την Τετάρτη αναμένεται να αποφασιστεί αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο, όπως και και ποιες άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η Λάρισα.

Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα προβληματίζει και προκαλεί ανησυχία, λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζουν ορισμένες από τις περιοχές, όπως είναι οι συχνές επισκέψεις ταξιδιωτών από όμορες χώρες και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Σχετικά άρθρα