Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε η Παπαευαγγέλου για τα σχολικά τμήματα που έκλεισαν

Τι είπε η Παπαευαγγέλου για τα σχολικά τμήματα που έκλεισαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Εμβόλιο, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία, Ξάνθη,

Αυξητική τάση των κρουσμάτων σημειώνεται στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πανδημία στη χώρα μας.

Από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, επεσήμανε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει αύξηση στο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ μίλησε για μεγάλη αύξηση στη Βόρεια Ελλάδα.

«Οι εισαγωγές στη Βόρεια Ελλάδα είναι περισσότερες από τα εξιτήρια» σημείωσε.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, τα κρούσματα στην Ξάνθη διπλασιάστηκαν, ενώ αυξήθηκαν κατά 60% στην Κοζάνη και κατά 40% σε Δράμα, Έβρο και Πιερία.

Στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται ηπιότερη, αλλά σαφής αύξηση στη διάδοση του κορωνοϊού.

Εντούτοις, καταγράφει υπερδιπλάσιο μέσο κυλιόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό της, συγκριτικά με την Αττική.

Αναφερόμενη στα δύο σχολικά τμήματα στις Συκιές Θεσσαλονίκης που έκλεισαν, αφότου διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό άνω του 50% των μαθητών, επισήμανε ότι «η συγκεκριμένη περιοχή έχει ιδιαίτερα υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, με θετικότητα 5,4%, υπερδιπλάσια από τον μέσο όρο ανά την επικράτεια».

Σχετικά άρθρα