Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλάκης: Καλπάζει η μετάλλαξη «Δέλτα» – Προσβάλλει και παιδιά

Παυλάκης: Καλπάζει η μετάλλαξη «Δέλτα» – Προσβάλλει και παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μαθητές, Μετάλλαξη Δέλτα, Νίκη Κεραμέως, Παιδιά, Σχολεία, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει με γρήγορους ρυθμούς και πλέον έχει αρχίσει να προσβάλλει και παιδιά, επισημαίνει μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Μάλιστα, ο ίδιος συνέστησε να προετοιμαστούν καλά τα σχολεία, για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού και να είναι ασφαλή.

Με την αύξηση πλέον να φτάνει στο 4,3% μέσα σε μόλις επτά ημέρες και, μάλιστα, χωρίς εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι ειδικοί υπογραμμίζουν σε κάθε ευκαιρία την αυξανόμενη ανάγκη εμβολιασμού παιδιών και εφήβων 12-17 ετών.

Προβλήματα με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς

Δεύτερη μέρα λειτουργίας των σχολείων σήμερα και ήδη έχουν παρουσιαστεί κάποια προβλήματα.

Σε ένα σχολείο στη Νέα Σμύρνη, έκλεισαν με νοβοπάν ένα αμφιθέατρο και το μετέτρεψαν σε νηπιαγωγείο.

Αντίστοιχα προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με το πότε θα κλείνει ένα τμήμα αν εντοπιστούν κρούσματα.

Η κυρία Κεραμέως είπε ότι αν υπάρξει κρούσμα σε μία τάξη, τα παιδιά που κάθονται γύρω από αυτό θα κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, ενώ τόνισε ότι ένα τμήμα θα κλείνει εφόσον εντοπιστούν κρούσματα σε παραπάνω από τους μισούς μαθητές.

Σχετικά άρθρα