Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Εισαγγελία Χαλκίδας έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Σήφη Βαλυράκη

H Εισαγγελία Χαλκίδας έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Σήφη Βαλυράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Δικαστική Εξουσία, Δικαστικό Σώμα, Δικαστικοί Λειτουργοί, Εύβοια, ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης, Χαλκίδα,

«Για 12 διαφορετικούς λόγους ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» αναφέρει η Εισαγγελία Χαλκίδας, που έβαλε στο αρχείο τη μήνυση για τις συνθήκες θανάτου του 78χρονου πρώην υπουργού που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής –στις 24 Ιανουαρίου 2021- στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Όπως επισημαίνει κι η Εισαγγελία Χαλκίδας στην σχετική διάταξη οι δύο μάρτυρες περιγράφουν με τελείως διαφορετικό τρόπο την υποτιθέμενη λογομαχία ή συμπλοκή του Σήφη Βαλυράκη με τους δύο αλιείς, δίνεται διαφορετική περιγραφή του σκάφους στο οποίο επέβαιναν.

Ακόμη ο ένας εξ αυτών δεν φαίνεται να προσκομίζει στοιχεία ότι ήταν παρών στην Ερέτρια εκείνη την μοιραία ημέρα.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται στο δικαστικό έγγραφο, υπάρχει σειρά μαρτύρων ότι οι δύο αλιείς που κατονομάζονταν από τον ένα μάρτυρα ότι επέφεραν φονικά πλήγματα εναντίον του 78χρονου πολιτικού είχαν ισχυρό άλλοθι ότι ήσαν, τις κρίσιμες ώρες, στα σπίτια τους στην Ερέτρια.

Στην εν λόγω διάταξη μνημονεύονται αποσπάσματα έκθεσης πραγματογνωμοσύνης ότι ο θάνατος του πρώην υπουργού οφείλεται από λάθος χειρισμό στο φουσκωτό σκάφος του, πτώση του στην θάλασσα και κτύπημα, δυστυχώς, από την προπέλα του ίδιου του σκάφους.

Μίνα Βαλυράκη: «Βαθειά προσβολή η αρχειοθέτηση της δολοφονίας του συζύγου μου»

Έντονη ήταν η αντίδραση της Μίνας Βαλυράκη στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, άνοικτά της Ερέτριας.

Όπως είναι γνωστό, ο πρώην υπουργός έχασε τη ζωή του κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει, όταν επιχείρησε να βγει με το φουσκωτό του για ψάρεμα.

Από την πρώτη στιγμή, η σύζυγός του είχε μιλήσει για έγκλημα, ωστόσο η Δικαιοσύνη μετά από οκτώ μήνες ερευνών αποφάσισε να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, καθώς δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

Ολόκληρη η δήλωση της Μίνας Βαλυράκη έχει ως εξής:

«Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών, με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας δεν στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό!

»Δικαιούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθειά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο του Αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειάς μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος προς την ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς».

Σχετικά άρθρα