Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην αγκαλιά της κρητικής γης ο Μίκης Θεοδωράκης (βίντεο)

Στην αγκαλιά της κρητικής γης ο Μίκης Θεοδωράκης (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κρήτη, Μίκης Θεοδωράκης, Χανιά,

Στην αγκαλιά της κρητικής γης βρίσκεται ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, καθώς λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η ταφή του στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων.

Στο κοιμητήριο βρέθηκαν η οικογένειά του, συγγενείς, λίγοι φίλοι και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, όπου αμέσως μετά την ταφή του, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» έπαιξε τραγούδια του συνθέτη, με τους παρόντες να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, τραγουδώντας το ριζίτικο τραγούδι «τον ανδρειωμένο μην τον κλαις», τραγουδώντας αξέχαστες μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος» και με παρατεταμένα χειροκροτήματα οι πολίτες και συγχωριανοί του Μίκη Θεοδωράκη αποχαιρέτησαν την σορό του κατά την έξοδο από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία.

Με δάκρυα στα μάτια οι πολίτες που από νωρίς το πρωί είχαν βρεθεί έξω από τον ιερό ναό τίμησαν την μνήμη του μεγάλου Έλληνα με τα τραγούδια του οποία μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν γενεές Ελλήνων.

Στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, βρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές, δήμαρχοι εκπρόσωποι των Aρχών και η οικογένεια του εκλιπόντα.

Αφιέρωσαν στον Μίκη το «Μάνα μου και Παναγιά» συνοδεύοντάς τον για το αιώνιο ταξίδι

Αφιέρωσαν στον Μίκη Θεοδωράκη το «Μάνα μου και Παναγιά» συνοδεύοντάς τον για το αιώνιο ταξίδι.

Το τραγούδι ερμήνευσε ο Δημήτρης Μπάσης συνοδεία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

Σχετικά άρθρα