Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχέδιο επιστροφής 1.700 μεταναστών από την Ελλάδα στις χώρες τους

Σχέδιο επιστροφής 1.700 μεταναστών από την Ελλάδα στις χώρες τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λόρα Τόμσον, Μετανάστες, Νίκος Δένδιας, Τζον Κίτμερ,

Στη βρετανική πρεσβεία, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, έγινε η επίσημη έναρξη του προγράμματος για την επιστροφή 1.700 μεταναστών από την Ελλάδα στις χώρες καταγωγής τους.

Την υλοποίηση του προγράμματος, που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου με 2 εκατομμύρια λίρες, θα αναλάβει το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που διαθέτει την εμπειρία και την αξιοπιστία, όπως είπαν οι ομιλητές,

Η επιστροφή των μεταναστών “σε εθελοντική βάση, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια”, αποτελεί τον ουσιαστικότερο τρόπο για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, δήλωσαν τόσο ο Βρετανός πρέσβης Τζον Κίτμερ όσο και ο κ. Δένδιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι από τον Αύγουστο του 2012 ως τα μέσα του 2015 θα έχουν επαναπατριστεί πάνω από 100.000 μετανάστες, αριθμός που -όπως σημείωσε- φαινόταν ως τώρα εξωπραγματικός.

Στην εκδήλωση αναδείχθηκε από όλες τις πλευρές η πρόοδος που έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια στην αντιμετώπιση του φαινομένου, γεγονός για το οποίο ο κ. Δένδιας εξέφρασε “υπερηφάνεια”, αλλά ταυτόχρονα απηύθυνε “έκκληση” προς τους Ευρωπαίους εταίρους -πολλοί από τους οποίους, όπως ανέφερε, “εθελοτυφλούν”- να σταθούν αλληλέγγυοι προς την Ελλάδα.

“Η εθελοντική βάση της επιστροφής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματός μας” υπογράμμισε η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΔΟΜ, Λόρα Τόμσον, η οποία εξέθεσε τη διαδικασία που ακολουθείται στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία, όπως ανέλυσε, “συζητούμε με τα άτομα που θέλουν να ενταχθούν σε πρόγραμμα επιστροφής ενώπιον των προξενικών αρχών και οι μετανάστες έχουν τη δυνατότητα ως την τελευταία στιγμή να το πουν, αν δεν θέλουν να φύγουν, ακόμη και στην πόρτα του αεροπλάνου”.

Σχετικά άρθρα