Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καίγεται η Δροσοπηγή – Απειλούνται Κρυονέρι, Ιπποκράτειος Πολιτεία

Καίγεται η Δροσοπηγή – Απειλούνται Κρυονέρι, Ιπποκράτειος Πολιτεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Βίντεο, Κρυονέρι, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τη φωτιά στη Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η φωτιά μπήκε στην Δροσοπηγή και κατευθύνεται προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, η οποία απέχει λίγα χιλιόμετρα από το σημείο.

«Στη Δροσοπηγή που ήμουν πριν λίγο η φωτιά ήταν στα 70-60 μέτρα από τα πρώτα σπίτια.

»Φύγαμε κακήν κακώς», δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης ενώ προσθέτει ότι φωτιά κατευθύνεται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

«Έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί, παντού η Αστυνομία έχει βγει έξω και άνθρωποι από τους δήμους και διώχνουν όλο τον κόσμο», επισημαίνει ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.

Χαρακτηριστικό της επικρατούσας κατάστασης είναι το γεγονός πως ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος προσέγγισε πολίτες και δημοσιογράφους και τους ζήτησε σε δραματικό τόνο να αποχωρήσουν όλοι καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα.

«Παράκληση, αποχωρήστε κινδυνεύετε», ακούγεται να λέει ο αξιωματικός.

Στο Κρυονέρι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αφού επικρατεί τεράστια αγωνία με πυροσβέστες να τρέχουν άλλοι με οχήματα και άλλοι επί ποδός ώστε η πυρκαγιά να μη φτάσει στο Κρυονέρι.

Ήδη οι φλόγες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια και πυκνοί καπνοί σκεπάζουν την περιοχή.

Πυροσβεστικά οχήματα και εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις νερού για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά μέχρι πριν τις 18.00 όταν και οι επίγειες δυνάμεις σταμάτησαν καθώς δεν μπορούν να βοηθήσουν, πλέον στην πυρόσβεση.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Open, Γιάννης Ρήγος, το ανησυχητικό είναι πως η φωτιά είναι πολύ κοντά σε πυλώνες κάτι που σημαίνει πως είναι πιθανό να σημειωθούν εκρήξεις.

Θέτοντας εν αμφιβόλω την ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

Στο ρεπορτάζ του Open φαίνεται η επείγουσα απομάκρυνση κατοίκων και δημοσιογράφων υπό τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν.

Πόρτα – πόρτα η εκκένωση

Με τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά η εκκένωση της Δροσοπηγής γίνεται πόρτα – πόρτα όπως φαίνεται και στις εικόνες που κατέγραψε το OPEN από το μέτωπο της Δροσοπηγής.

Μάλιστα, άνδρες της Πολιτικής Προστασίας έκοβαν δένδρα περιμετρικά των σπιτιών σε μία προσπάθεια σε περίπτωση που φτάσουν οι φλόγες εκεί να μην καούν τα σπίτια.

Είναι το μοναδικό προληπτικό μέτρο που μπορούν να πάρουν.

Το πύρινο μέτωπο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις επίγειες δυνάμεις παρά μόνο από τα εναέρια μέσα.

Σχετικά άρθρα