Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναζωπύρωση Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή

Αναζωπύρωση Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο Τατοΐου, Αθήνα, Αττική, Βαρυμπόμπη, Πάρνηθα, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Στάχτη, αποκαΐδια και απελπισία η εικόνα που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στις περιοχές από τη Βαρυμπόμπη μέχρι το Τατόι και από τους Αδάμες μέχρι τους Θρακομακεδόνες, στις ανατολικές παρυφές της Πάρνηθας.

Με το πρώτο φως της μέρα ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις νερού από ελικόπτερα, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που σιγοκαίνε ενώ λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι σημειώθηκε αναζωπύρωση από την αντίθετη πλευρά από την περιοχή του αεροδρομίου στο Τατόϊ, στις Αδάμες και η κατάσταση χειροτερεύει ώρα με την ώρα.

Μόλις ενεργοποιήθηκε το 112 στέλνοντας μήνυμα για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και Δροσοπηγής, καθώς υπάρχει φωτιά στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Z. Κακαβάς ο οποίος βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης, ο καπνός είναι άσπρος και πυκνός.

Ήδη κάνει στοχευμένες ρίψεις το ένα ελικόπτερο Ερικσον και σπεύδουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι στα 2 με 3 μποφόρ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Χρήστος Ζερεφός, επισήμανε την ανάγκη να ελεγχθούν οι πυρκαγιές τις αμέσως επόμενες ημέρες, τονίζοντας ότι το ρίσκο της αναζωπύρωσης είναι πολύ μεγαλύτερο απ΄ ό,τι έχουμε δει έως σήμερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται το Σαββατοκύριακο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως τις 3 Φεβρουαρίου κηρύχθηκε ο δήμος Αχαρνών.

Για τραγωδία κάνουν λόγο οι κάτοικοι που είδαν τους κόπους μια ζωής να χάνονται στις φλόγες.

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει συμβεί.

»Ακόμα καπνίζουν τα καμένα. Ευτυχώς βρήκαμε τον σκύλο μας ζωντανό στον κάτω όροφο. Ελπίζω να αποδοθούν ευθύνες.

»Έχουν γίνει βίωμα πια οι φωτιές στην Ελλάδα.

»Δεν περιφρουρήθηκαν οι περιουσίες μας» είπε στην ΕΡΤ και στον ρεπόρτερ Κ. Παπαδόπουλο κάτοικος που έχασε το σπίτι της.

«Έχουμε πείρα από φωτιές. Όταν είδα τη φωτιά τόσο μεγάλη, τόσο κοντά, αναγκάστηκα να μαζέψω όσους μπορούσα και να φύγουμε.

»Το αυτοκίνητο, το πήγαινα το έφερνα γιατί είχαμε και τις εκρήξεις από τις κολώνες της ΔΕΗ» είπε η κ. Πόπη κάτοικος της Βαρυμπόμπης που επίσης είδε το σπίτι της να καίγεται.

«Κοιμόμαστε σε ξενοδοχείο. Παραμένουμε χωρίς ρεύμα και νερό» πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα