Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρόμος και χάος! Καίγονται πολυκατοικίες στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες

Τρόμος και χάος! Καίγονται πολυκατοικίες στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Βαρυμπόμπη καθώς το πύρινο μέτωπο που εξελίσσεται σε τρεις εστίες έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Στην καρδιά της Βαρυμπόμπης, στην κεντρική πλατεία, πολυκατοικίες έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ την ίδια στιγμή καίγονται σπίτια και στον οικισμό Αδάμες.

Στη ζωντανή σύνδεση του Open, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης δεν φαινόταν να υπάρχει κανένα πυροσβεστικό όχημα παρά μόνο δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Βρεττός δήλωσε απελπισμένος: «Δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό όχημα! Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας! Σημασία έχει να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές και μέχρι στιγμές δεν είμαστε σίγουροι για το αν έχει εκκενωθεί πλήρως η περιοχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ υπάρχει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι του στον οικισμό Αδάμες.

Σύμφωνα με το Open πέντε άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στους Θρακομακεδόνες.

Σημειώνεται ότι δόθηκε εντολή για εκκένωση της Βαρυμπόμπης αλλά και των οικισμών, Φασίδερη, Μορτερό και Αδάμες.

Την είδηση ότι οι φλόγες έφτασαν στην πλατεία Βαρυμπόμπης, έκανε γνωστή από νωρίς ο Δήμαρχος Αχαρνών, ο οποίος έκανε έκκληση για εκκένωση και καλούσε τον κόσμο και τους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν προτού ακόμα τους ενημερώσει με SMS η Πολιτική Προστασία.

Το μήνυμα που έφτασε με… καθυστέρηση από το 112 καλεί τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν.

Οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ενώ πολλοί κάτοικοι που έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους, μάζεψαν λιγοστά προσωπικά αντικείμενα και απομακρύνθηκαν προκειμένου να μείνουν ασφαλείς.

Ζημιές από τις φλόγες έχει υποστεί και ένα στρατόπεδο, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε μια παιδική κατασκήνωση με πάνω από 80 παιδιά.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης και για τον οικισμό των Θρακομακεδόνων. Οι φλόγες φτάνουν και στο Ολυμπιακό Χωριό.

Σχετικά άρθρα