Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτιά Αθήνα: Καίγονται κτίρια – Εκκενώνεται η Βαρυμπόμπη

Φωτιά Αθήνα: Καίγονται κτίρια – Εκκενώνεται η Βαρυμπόμπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Βαρυμπόμπη, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε πώς φαίνεται η φωτιά από την Κάτω Κηφισιά. Ξεφεύγει το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε σε περιοχή της Βαρυμπόμπης το μεσημέρι της Τρίτης. Η φωτιά εξαπλώνεται στους πρόποδες της Πάρνηθας ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οικισμοί και βιομηχανικές περιοχές.

Παρά το γεγονός ότι η Πυροσβεστική διαβεβαίωνε ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια και περιουσίες, έδωσε τελικά εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Αδάμες, τη στιγμή που πλέον τα μέτωπα της φωτιάς είναι τρία.

Δραματική έκκληση να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την Άνω Βαρυμπόμπη απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Μιχάλης Βρεττός, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και η φωτιά πλησιάζει πάρα πολύ κοντά σε σπίτια.

«Με ντουντούκες και συναγερμούς προσπαθούμε μαζί με την Αστυνομία να ειδοποιήσουμε τον κόσμο να εκκενώσει προληπτικά τα σπίτια του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ήδη μεγάλες ζημιές, καθώς έχει καεί ένα παλιό σπίτι, κάποιες εγκαταστάσεις εκδηλώσεων και ένα στρατόπεδο με έξι καταδρομείς. 

Οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ενώ πολλοί κάτοικοι που έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια τους, μάζεψαν λιγοστά προσωπικά αντικείμενα και απομακρύνθηκαν προκειμένου να μείνουν ασφαλείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει φτάσει ήδη στις αυλές των σπιτιών, ενώ μια κατοικία έχει ήδη τυλιχθεί στις φλόγες.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπυρίδων Βρεττός κάνει λόγο για εφιαλτικές στιγμές ενώ δήλωσε ότι η φωτιά πλησιάζει κατοικημένες περιοχές και πέρασε στην απέναντι μεριά της Εθνικής.

Ο δήμαρχος κάνει έκκληση για ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Εκκενώθηκε επίσης μια παιδική κατασκήνωση στην περιοχή και απομακρύνθηκαν πάνω από 80 παιδιά.

Σχετικά άρθρα