Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φόβοι για μπλακ άουτ σε μεγάλες περιοχής της Αττικής εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας

Φόβοι για μπλακ άουτ σε μεγάλες περιοχής της Αττικής εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Βαρυμπόμπη, ΔΕΗ, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Φόβοι για μπλακ άουτ σε μεγάλες περιοχής της Αττικής, καθώς από την περιοχή περνούν γραμμές διανομής ρεύματος.

Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ. «Δίνουμε έναν τιτάνιο αγώνα να περιοριστεί το μέτωπο», λέει ο δήμαρχος στο protothema.gr.

Μάχη να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Βαρυμπόμπη δίνουν εδώ και ώρα επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΑΔΜΗΕ, αναφορικά με τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε γραμμές διανομής ηλεκτρικού ρεύματος «πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του Αγίου Στεφάνου είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα 400 kV που τροφοδοτούν την Αττική.

Αυτό προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Τα κυκλώματα επανήλθαν σε λειτουργία, αλλά γίνονται συνεχώς τέτοιοι χειρισμοί.

Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του.

Δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς.

Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ, λέει ο δήμαρχος Αχαρνών

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός εξαιτίας των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή δίνεται ένας τιτάνιος αγώνας προκειμένου να περιοριστεί ο μεγαλύτερος όγκος της πυρκαγιάς που φαίνεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ.

«Έχουν πέσει όλες οι δυνάμεις την πυροσβεστικής αυτή την ώρα πάνω στη φωτιά προκειμένου να την περιορίσουν το συντομότερο.

»Νωρίτερα είχαμε και κάποιες εκρήξεις από έναν πυλώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ν αρπάξουν φωτιά τα καλώδια.

»Η φωτιά δυστυχώς συνεχίζεται υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αυτή την στιγμή.

»Βρίσκομαι στην Βαρυμπόμπη στην περιοχή Αδάμες κοντά στα βασιλικά κτήματα.

»Επικρατούν άνεμοι αυτή την στιγμή στην περιοχή και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

»Ευτυχώς η φωτιά είναι μακριά τουλάχιστον μέχρι ώρας από κατοικημένες περιοχές».

Καθώς από την περιοχή περνούν γραμμές διανομής ηλεκτρικού ρεύματος που τροφοδοτούν μεγάλες περιοχές της Αττικής, υπάρχει φόβος ένος μπλακ άουτ.

Κάτι τέτοιο, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην πρωτεύουσα η όποια ταλαιπωρείται ήδη από τον πολυήμερο καύσωνα, με το δίκτυο της ΔΕΗ να είναι ήδη υπερφορτωμένο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο Κρυονέρι είναι και ένας μεγάλος σταθμός διανομής ρεύματος, που τροφοδοτεί μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λυκόβρυσης και στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης για να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστών.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς και στους δρόμους:

Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Λάμπρος).

Τα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) που τέθηκαν νωρίτερα εκτός εξαιτίας της πυρκαγιάς, κοντά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου του ΑΔΜΗΕ, επανήλθαν σε λειτουγία· σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Διαχειριστή, η βλάβη προκάλεσε διαταραχή τάσης με συνέπεια να επηρεαστεί η τροφοδοσία φορτίων της τάξης των 200 MW.

Επισημαίνεται ακόμη ότι δεν υπάρχει ζημιά ή βλάβη στις υποδομές του Συστήματος Μεταφοράς αλλά και ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό με την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του.

Νωρίτερα, ακούστηκαν εκρήξεις και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα