Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάττυ: Ο καύσωνας θα κορυφωθεί μέχρι και την Τετάρτη – Η αίσθηση θα ξεπερνά τους 50°C

Πάττυ: Ο καύσωνας θα κορυφωθεί μέχρι και την Τετάρτη – Η αίσθηση θα ξεπερνά τους 50°C
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσια Τηλεόραση, ΕΡΤ, Καιρός, Καύσωνας,

Τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, καθώς ο καύσωνας όχι μόνο θα συνεχίσει να κάνει την επέλασή του, αλλά κορυφώνεται μάλιστα, από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη, αφού ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει το 3ήμερο κατά τόπους στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και τους 45-46, πιθανώς και 47 βαθμούς, με την αίσθηση να ξεπερνά τους 50!

Επομένως, ξεκάθαρα προσομοιάζει σε αυτόν του ‘87, λόγω θερμοκρασιών αλλά και μεγάλης διάρκειας, αφού θα φτάσει συνολικά τις 10-12 ημέρες, με τη θερμοκρασία να πέφτει ελάχιστα μόνο στα δυτικά – βόρεια την Πέμπτη και Παρασκευή, οπότε θα βοηθήσουν και κάποιες μπόρες στα εκεί ορεινά, στην υπόλοιπη χώρα όμως μικρή πτώση περιμένουμε από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μετά.

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ

Ηλιοφάνεια με λίγες μόνο συννεφιές στα, βόρεια κυρίως, ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα και βοριάδες 3-5 και μόνο στα νότια και κυρίως νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με μικρή άνοδο στα ανατολικά, έως 42-43 βαθμούς κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ενώ αναμένονται και 44-46, πιθανόν και 47 βαθμοί πολύ τοπικά, σε Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο.

Σε παραθαλάσσιες περιοχές και τα νησιά θα φτάσουν τους 40-42, στη Ν. Κρήτη και 43 βαθμούς, με εξαίρεση τις Κυκλάδες όπου λόγω μελτεμιού δε θα ξεπεράσουν τους 38-39.

Παράλληλα, η θερμοκρασία τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές δε θα κατεβαίνει κάτω από τους 26-28 βαθμούς, παρατείνοντας έτσι το έντονο αίσθημα δυσφορίας.

ΑΤΤΙΚΗ

Λιακάδα, εξασθενημένοι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 42, κατά όλους και 43-44 βαθμούς και στα παραθαλάσσια 2-3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επίσης ηλιοφάνεια, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 41 βαθμούς.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΜΕΝΗΣ ΓΗΣ

Αυτή ήταν η έκταση που κατέγραψε ο περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 χθες το μεσημέρι, ενώ καθώς μέχρι εκείνη την ώρα η φωτιά δεν είχε τεθεί ακόμη σε πλήρη έλεγχο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί με τα καινούρια δεδομένα.

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ 43 ΒΑΘΜΟΥΣ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΧΤΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Στη χθεσινή, έκτη συνεχόμενη μέρα καύσωνα, οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ κατέγραψαν έως και 43.3 βαθμούς Κελσίου στην Ηλεία, ενώ σε 82 σταθμούς η θερμοκρασία έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ

Παράλληλα, η ομάδα «Up Stories» του ΕΑΑ βιντεοσκόπησε με drone θερμικής κάμερας την Αττική, δείχνοντας τη θερμοκρασία να ξεπερνούν έως και τους 55 βαθμούς σε μονάδες κλιματισμού πάνω στις ταράτσες μεγάλων κτιρίων, ενώ στην πυρακτωμένη άσφαλτο άγγιζε τους 70 + βαθμούς.

Σχετικά άρθρα