Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί έμεινε χωρίς ρεύμα η Ρόδος – Ποια χωριά εκκενώθηκαν

Γιατί έμεινε χωρίς ρεύμα η Ρόδος – Ποια χωριά εκκενώθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ρόδος, Φωτιά,

Σε εξέλιξη βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Ρόδο που έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θολού.

Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ψίνθος και Μαριτσά προς τα οποία κατευθύνεται η φωτιά, ενώ νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν την φωτιά και να μη εισέλθει στην κοιλάδα των Πεταλούδων.

Γιατί το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές, ενώ εξαιτίας της φωτιάς όλο σχεδόν το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ξεκίνησε πριν από λίγο και αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα σε όλη τη Ρόδο.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ μέχρι πριν από λίγο επιχειρούσαν και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Ρόδο πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ύστερα από την διακοπή που σημειώθηκε εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Διαχειριστή προκλήθηκε από τις ρίψεις νερού στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και στη συνέχεια στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ατμοηλεκτρικός σταθμός Σορωνής έχει ξεκινήσει να δίνει σταδιακά ρεύμα και σε συνεργασία με το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Τι μεταδίδει η «Δημοκρατική» της Ρόδου

Κάηκε η φάρμα με τις στρουθοκαμήλους, ενώ μεταφέρθηκαν έγκαιρα τα πτηνά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χρήστος Ευστρατίου δήλωσε πως αυτή την ώρα η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ελπίζει πως θα μπορέσει κάπως να ελεγχθεί η φωτιά μέχρι να νυχτώσει, οπότε και θα σταματήσουν οι πτήσεις των εναέρων πυροσβεστικών μέσων.

Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει το ρεύμα, καθώς έχουν καταστραφεί κολώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Δόθηκε εντολή να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι τα Μαριτσά, καθώς η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική.

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα για τη Ρόδο, καθώς η φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ πλέον επιχειρούν μόνον οι επίγειες δυνάμεις, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν με το τελευταίο φως της ημέρας.

Από το λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με πληροφορίες αναχωρούν υδροφόρες και πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση, ενώ στο νησί βρίσκεται και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

«Η φωτιά στην Ψίνθο είναι 200 μέτρα από τα σπίτια. Βλέπω τη φωτιά πάνω από το βουνό να καίει τα πάντα» ανέφερε στο OPEN o πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Κωστομοίρης, ο οποίος παραμένει στο χωριό ενώ σχεδόν το 90% έχουν εγκαταλείψει τα σπίτι τους μετά το μήνυμα του 112 που καλούσε σε εκκένωση.

Όπως εξήγησε ο κ. Κωστομοίρης, η φωτιά κινείται προς τις Καλυθιές.

Η φωτιά καίει ορεινούς όγκους με δάση και βάτα τα οποία φλέγονται πολύ γρήγορα, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ρόδου, Κωνσταντίνος Ταρασλιάς.

Σχετικά άρθρα