Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυκλάδες,

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα, όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Χθες παρατηρήθηκε αύξηση τόσο του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, όσο και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, επανήλθε σε διψήφιο νούμερο ο αριθμός των θανάτων 24ωρου, ενώ για άλλη μια φορά τα ημερήσια κρούσματα άγγιξαν τα 3.000.

Με αυτά τα δεδομένα συνεδριάζει σήμερα η Επιστημονική Επιτροπή θέτοντας επί τάπητος ιδιαίτερα την επιδημιολογική κατάσταση σε νησιά που παρουσιάζουν αύξηση του ιικού φορτίου.

Η αύξηση του ποσοστού θετικότητας σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς πάνω από το 4% προκαλεί ανησυχία.

Ειδικότερα η Πάρος βγαίνει με το υψηλότερο ιικό φορτίο, με ποσοστό 5,51%, ακολουθεί η Μύκονος με 4,27% και η Τήνος με 4,20%.

Λίγο πριν το 4% και το Ρέθυμνο με 3,76%, όπως και η Σαντορίνη με θετικότητα 3,40%.

Ορατός ο κίνδυνος lockdown στην Ίο όπου η κατάσταση είναι οριακή, σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ήδη εφαρμόζεται σχέδιο εκτάκτου ανάγκης από την αστυνομία και την Πολιτική Προστασία σε Ίο και Πάρο, ενώ στην Ίο αναμένεται ενίσχυση εντός των επόμενων ημερών με μεικτό κλιμάκιο 30 αστυνομικών από την Αθήνα που θα συνδράμει τον έλεγχο για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, ώστε να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο lockdown τύπου Μυκόνου.

Σχετικά άρθρα