Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάηκαν σπίτια – Εμπρησμός με στόχο Σταμάτα, Διόνυσο, Δροσιά και Εκάλη

Κάηκαν σπίτια – Εμπρησμός με στόχο Σταμάτα, Διόνυσο, Δροσιά και Εκάλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Βίντεο, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Φωτιά,

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από τις 12.00 το μεσημέρι στην περιοχή της Σταμάτας στην Αττική. Κάηκαν σπίτια στη Ροδόπολη.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία του ρεπορτάζ προκύπτει πως η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό με στόχο τον οικιστικό ιστό Σταμάτας, Διονύσου, Δροσιάς και Εκάλης, καθώς, με βάση μαρτυρίες, υπήρχαν ταυτόχρονα διάσπαρτες πολλές εστίες από τους πρόποδες του Διονυσοβουνίου μέχρι την Πεντέλη.

Νωρίτερα ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση των κατοίκων και επιβεβαιώνεται με βάση της πρώτες πληροφορίες το γεγονός ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από εμπρησμό, καθώς σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε σε δύο ξεχωριστά μέτωπα, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει η άμεση κατάσβεση.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα: 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Δείτε ρεπορτάζ του Open από την περιοχή:

Σχετικά άρθρα