Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βατόπουλος: Το 4ο κύμα πανδημίας έχει ξεκινήσει – Σε ποια 3 μέτωπα παίζεται το παιχνίδι

Βατόπουλος: Το 4ο κύμα πανδημίας έχει ξεκινήσει – Σε ποια 3 μέτωπα παίζεται το παιχνίδι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Το 4ο κύμα πανδημίας έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με τον καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκ. Βατόπουλος, ο οποίος σήμερα σε συνέντευξή του, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι καταγράφεται άνοδος των κρουσμάτων, χωρίς ακόμα να συνοδεύεται από αύξηση των βαριών περιστατικών, ενώ ανέφερε ότι «όλο το παιχνίδι παίζεται σε τρία μέτωπα», δηλαδή, τον εμβολιασμό, τα μέτρα ατομικής προστασίας και τη γρήγορη διάγνωση.

«Όσο περισσότερο εμβολιαστούμε τόσο το καλύτερο.

»Είναι όμως πρόβλημα ότι έχει εμβολιαστεί μόνο το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού.

»Η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και δε μιλάμε για αυτούς που είναι ανένδοτοι, αλλά για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είναι αμφίθυμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Υπογραμμίζοντας την σημασία του εμβολιασμού, τόνισε ότι η ηλικιακή ομάδα των 50-60 ετών, είναι εμβολιασμένη σε ποσοστό 70%, ενώ σημείωσε ότι «Στην ίδια ηλικιακή ομάδα από αυτούς που νοσηλεύονται, μόνο το 5%- 10% είναι εμβολιασμένο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης των εμβολίων από το Σεπτέμβριο, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, παρόλο που το ενδεχόμενο βρίσκεται τραπέζι των συζητήσεων.

Σχετικά άρθρα