Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αύξηση 539% στις νοσηλείες με κορωνοϊό στην Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου

Αύξηση 539% στις νοσηλείες με κορωνοϊό στην Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό παρατηρείται στη χώρα μας από τις αρχές του μήνα. Συγκεκριμένα από τις 33 εισαγωγές στα νοσοκομεία που είχε η χώρα μας αρχές Ιουλίου, την Παρασκευή ο αριθμός έφτασε τους 178, μίας αύξηση 539%.

Μικρή αύξηση παρατηρείται και στις διασωληνώσεις, ωστόσο η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ όσον αφορά τον αριθμό κρουσμάτων μετά το ρεκόρ που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, ο αριθμός τους έχει σταθεροποιηθεί.

Ειδικότερα τα κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε ήταν σταθερά σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τους ειδικούς ωστόσο παρατηρείται μία τάση επιβράδυνσης στον ρυθμό της αύξησης.

Ειδικότερα, ανά ημέρα τα κρούσματα ανακοινώθηκαν ως εξής:

Μετά το «μπαμ», σταθεροποίηση στα κρούσματα

19 Ιουλίου: 1.884

20 Ιουλίου: 3.565

21 Ιουλίου: 2.972

22 Ιουλίου: 2.604

23 Ιουλίου: 2.854

Αύξηση 539% στις νοσηλείες

Όσον αφορά τις νοσηλείες, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΤ είχαμε 33 εισαγωγές, την 8η Ιουλίου 59, την 15η Ιουλίου 101, την 21η Ιουλίου 173 ενώ προχθές 178 μια αύξηση από τις αρχές του μήνα κατά 539%.

Η αύξηση των νοσηλειών ακολούθησε την εξής πορεία την εβδομάδα που πέρασε:

19 Ιουλίου: 878

20 Ιουλίου: 935

21 Ιουλίου: 977

22 Ιουλίου: 1.045

23 Ιουλίου: 1.100

Αρκετοί νέοι νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ

Την αύξηση εισαγωγών covid περιστατικών στα νοσοκομεία επιβεβαίωσε και η Μίνα Γκάγκα.

«Τις τελευταίες μέρες ζοριζόμαστε με τα κρεβάτια στις κοινές κλίνες.

»Δεν είναι σαν πέρυσι το φθινόπωρο ή φέτος την άνοιξη, αλλά αρχίζουμε και βλέπουμε περισσότερα κρούσματα» τόνισε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σύμφωνα με την γιατρό, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μόνο ένας εμβολιασμένος αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Όλοι οι υπόλοιποι που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

«Σημαντικό να είμαστε εμβολιασμένοι, γιατί η πιθανότητα να νοσήσουμε και να μπούμε στο νοσοκομείο είναι ελάχιστη, και βοηθά πολύ να προστατέψουμε τους ανθρώπους που έχουν λίγα προβλήματα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «βλέπουμε και νέους ανθρώπους στα νοσοκομεία».

Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι αρκετοί νέοι, νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ όπως είπε, το 35% όσων νοσούν με κορωνοϊό θα έχουν για καιρό κάποια συμπτώματα όπως: άγχος, αυπνία, βήχα, νεφρά, κατάλοιπα στους πνεύμονες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου, εκτίμησε ότι «πιθανόν να χρειαστεί», προσθέτοντας ότι «καλό είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών.

Τέλος, σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12, εκτίμησε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματικός, λέγοντας πως το να κλείνουν τα σχολεία δεν είναι καλό για τα παιδιά.

Το 95% των νοσηλειών και το 100% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι

«Αυτή τη στιγμή το 95% των νοσηλειών και το 100% των διασωληνωμένων είναι άτομα ανεμβολίαστα», δήλωσε στην ΕΡΤ σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Σε άλλες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, με τον καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, σημείωσε ότι η αύξηση που παρατηρείται στους ανθρώπους που χρειάζεται να νοσηλευτούν ημερησίως είναι της τάξης του 25%.

Τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί μια επιβράδυνση του ρυθμού της αύξησης των κρουσμάτων, αλλά την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί οι συμπολίτες μας που χρειάζεται να νοσηλευτούν σε κάποιο νοσοκομείο. Αυτό υποστήριξαν οι Γώγος και Τζανάκης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Τις τελευταίες 7-8 ημέρες έχουμε μια στασιμότητα και όχι την εκθετική αύξηση των προηγούμενων ημερών.

»Στο πλαίσιο αυτό παραμένουν τα δύο σενάρια που έχουμε προβλέψει.

»Το καλό σενάριο είναι να φτάσουμε τα 3.000-3.500 κρούσματα σαν μέσος κυλιόμενος όρος, αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί και τηρηθούν τα μέτρα.

»Το δυσμενέστερο σενάριο με άδηλη την κορύφωση του μπορεί δείχνει 5.000-5.500 κρούσματα έως τον Σεπτέμβριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Πιθανό να φτάσουμε και τις 300 εισαγωγές την ημέρα τον Αύγουστο

Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι για την αύξηση των νέων εισαγωγών που έχουν διαμορφωθεί στις 150 με 160 σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Τζανάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτάσουμε και τις 300 στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο Χαράλαμπος Γώγος που τόνισε ότι οι νοσηλείες αυξάνονται κατά 25-26% τη μέρα και παράλληλα υπάρχει και άνοδος στους διασωληνωμένους.

Σχετικά με τους διασωληνωμένους, ο κ. Τζανάκης επισήμανε ότι σταμάτησαν να μειώνονται, πέρασαν σε μια φάση σταθεροποίησης και από τους 125 έφτασαν χθες στους 130.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται ηλικίες από 21 ετών έως 90 ετών γι΄αυτό και οι μεταλλάξεις δεν έχουν ηλικίες.

»Στους νέους είναι πιο ήπια τα συμπτώματα αλλά μεταδίδουν», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μόνη προστασία το εμβόλιο

Σημειώνεται τέλος ότι οι καθηγητές Τζανάκης και Γώγος αναφερόμενοι στα εμβόλια ξεκαθάρισαν ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να έχουμε προστασία έναντι του ιού.

Όπως επεσήμαναν ο ιός θα μας συναντήσει όλους, αλλά οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά.

Ο κ. Τζανάκης υποστήριξε ότι ένα ποσοστό 2-5 % από τους εμβολιασμένους μπορεί να κινδυνέψει και αυτοί θα είναι άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα ή είναι υπερήλικες.

Αντίθετα , σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, οι νέοι έχουν μεγάλη πιθανότητα να το περάσουν ελαφριά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι είναι πάνω από 40-50 ετών, σε ένα ποσοστό 10%, ίσως χρειαστεί να νοσηλευτούν και να διασωληνωθούν.

Σχετικά άρθρα