Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαευαγγέλου: Επείγει ο εμβολιασμός των άνω των 40 ετών

Παπαευαγγέλου: Επείγει ο εμβολιασμός των άνω των 40 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα, Υπουργείο Υγείας,

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η κ. Παπαευαγγέλου κατά την σημερινή ενημέρωση αναφέρει ότι η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα αυτές τις μέρες είναι σε ύφεση.

Αυτό που επείγει είναι ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 40 ετών τόνισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Έχουμε μετατόπιση σε μεγαλύτερες ηλικίες τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου κάνοντας λόγο για αξιοσημείωτη αλλαγή σκηνικού που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες νοσηλείες.

Σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αύξηση των εισαγωγών κατά 70% ενώ κάθε μέρα γινόταν περίπου 129 εισαγωγές τη μέρα.

Συνολικά σε όλη την επικράτεια νοσηλεύονται πάνω από 1.000 άτομα, είπε.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε ότι υπάρχει μετατόπιση της διασποράς της πανδημίας σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς από τους νέους ανθρώπους που νόσησαν παρατηρήθηκε μετακίνηση του ιού προς ανεμβολίαστους.

«Αυξάνονται τα κρούσματα σε ηλικίες 40-60 ετών», είπε για να συμπληρώσει ότι αυτό «θα οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και σε πίεση στο σύστημα υγείας».

Κατόπιν η καθηγήτρια έκανε έκκληση:

«Επείγει ο άμεσος εμβολιασμός των ενηλίκων άνω των 40 ετών».

Πρόσθεσε δε ότι το 99% των πολιτών που χρειάστηκε να διασωληνωθούν αφορούσε σε ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους.

Τόνισε ότι η Μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από την «Α».

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε την επέκταση του μέτρου του διπλού testing για τους εργαζόμενους στον τουρισμό σε όλη την επικράτεια:

Μια φορά με τη μέθοδο του self test.

Μια φορά με αυτή του rapid.

Νωρίτερα είχε επισήμανε την ύφεση ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, σημειώνοντας ειδικότερα ότι «βρίσκεται στο 12% αυτή την εβδομάδα, ενώ την προηγούμενη είχαμε διπλασιασμό».

Είπε δε ότι ο μέσος κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων καταγράφεται στα 2.568 περιστατικά, σημειώνοντας ότι η νυχτερινή διασκέδαση είναι η πιο συχνά αναφερόμενη αιτία έκθεσης στον ιό όσον αφορά στους νεότερους ηλικιακά πολίτες που νόσησαν.

Σχετικά άρθρα