Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόσιαλος: Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση – Πότε θα απαλλαγούμε από τον ιό;

Μόσιαλος: Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση – Πότε θα απαλλαγούμε από τον ιό;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Ηλίας Μόσιαλος, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Για την εξάπλωση του νέου επιδημιολογικού κύματος και την σημασία της χορήγησης της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου μίλησε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

«Το νέο κύμα αφορά πολίτες χωρών μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα εμβόλια».

Επίσης, τόνισε ότι θα πλήξει τους ανεμβολίαστους και κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό εμβολιασμένους, οι οποίοι είτε θα είναι ανοσοκατασταλμένοι είτε θα ανήκουν σε πολύ ευάλωτες ομάδες.

Για αυτούς προτάσσει την ανάγκη της χορήγησης αναμνηστικής δόσης λέγοντας ότι «πρέπει να προγραμματιστεί η 3η δόση αναμνηστική δόση για τους ανοσοκατασταλμένους, όπως ήδη γίνεται σε άλλες χώρες».

Όπως ανέφερε η 3η δόση θα γίνει με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna αλλά αυτό δεν ενέχει κίνδυνο για όσους εμβολιάστηκαν αρχικά με mRNA εμβόλιο.

«H μίξη των εμβολίων οδηγήσει σε μεγαλύτερη απόκριση στην ανοσία, να μην μας προβληματίζει αυτό».

Για το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλειών έχει μειωθεί, είπε πως αυτό συνέβη χάρη στο εμβόλιο όχι επειδή εξασθένισε ο ιός.

Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη της χώρας μας έκανε λόγο για ένα υψηλό ποσοστό σε σχέση με άλλες χώρες 56% του πληθυσμού εμβολιάστηκε ενώ το 68% των ενηλίκων.

Τα ποσοστά που έχουμε στη χώρα μας είναι αρκετά υψηλά σε σχέση με άλλα κράτη.

Σχετικά με τα παιδιά, δήλωσε: «Μπορεί να δούμε μεγάλη διασπορά του ιού στα παιδιά.

»Αν εμβολιαστούν όμως οι μεγαλύτεροι θα προστατεύσουν τα παιδιά».

Για το πότε θα απαλλαγούμε από τον ιό, εκτίμησε ότι για τις χώρες υψηλού εισοδήματος αυτό θα συμβεί στις αρχές του 2022.

«Αν δεν υπάρξει μετάλλαξη που μεταδίδεται περισσότερο από τη Δ’ και σπάει σε μεγαλύτερο ποσοστό το τείχος ανοσίας, οι ανεπτυγμένες χώρες θα τελειώσουν με τον ιό στις αρχές του νέου έτους.

»Πρέπει να φροντίσουν να στείλουν εμβόλια σε κράτη με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες».

Τέλος για την περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι θα πάρει αρκετό χρόνο η ανοσία της αγέλης. Ένα ποσοστό 10-20% θα αφορά περιπτώσεις long covid.

Σχετικά άρθρα